ESCALADAREA PERMANENTA A REVENDICARILOR, ESENTA POLITICII UDMR


In timp ce scriu, la Palatul Victoria, Presedintele Traian Basescu, impreuna cu Primul-ministru Emil Boc, se straduie, intr-o discutie cu Marco Bella, sa se salveze pe ei si regimul politic pe care l-au creat, de la caderea cu care i-a amenintat acesta, dar si alti lideri ai UDMR. Toti acesti lideri declara ca se simt tradati de PDL, prin votul dat de Curtea Constitutionala impotriva procedurii de angajare a raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei. Aceasta lege era, pentru UDMR, un pas urias pe drumul, bine gandit de liderii sai, de trecere, in pasi marunti, in patrimoniul maghiar a Transilvaniei, prin escaladarea permanenta a revendicarilor. Aceasta lege, in forma iesita de la Guvern, urma sa faca, din etnicii maghiari, cetateni romani care NU STIU romaneste si in mintea carora sa se poata sadi si sa poata rodi, cu usurinta, semintele romano-fobiei. Nu uitati ca in Transilvania exista, deja, formatiuni paramilitare maghiare si destule minti infierbantate de aburii sovinismului.  Transilvania ar redeveni, potrivit acestor minti, carora le recunosc dibacia, o zona tot mai inflamata, o zona pentru care sa se poata cere candva, probabil peste ani, independenta. Prevad ca Presedintele Basescu va desfasura, in zilele imediat urmatoare, toate mijloacele de care dispune pentru a convinge Senatul sa voteze aceasta lege in forma acceptata de UDMR. Amintesc ca Senatul, care are legea in dezbatere, a modificat exact articolele care intereseaza UDMR. Putem intelege cu claritate, dupa aceste intamplari politice, de ce a sustinut UDMR actuala coalitia de la putere.

Vorbind despre felul in care au fost tradati de PDL, unul dintre liderii UDMR, Gyorgy Frunda, ne-a lasat sa intelegem ca este surprinzator faptul ca Curtea Constitutionala nu a respectat „algoritmul politic” asa cum, probabil, se asteptau ei, Presedintele si Emil Boc. Deci, dupa parerea sa, membrii Curtii Constitutionale trebuie sa lucreze la ordinele politicienilor, votand, la sedintele Curtii, potrivit instructiunilor pe care le primesc de la cei care i-au propus.  S-a mai ridicat unul din valurile sub care se ascund, de ochii „prostimii”, miscarile din culisele puterii.

Targul facut, cu scopul pastrarii puterii, este condamnabil. Chiar si numai crearea unei discriminari pozitive in favoarea etniei maghiare, crearea de avantaje materiale de care romanii nu se vor bucura, este inadmisibila. In asteptarea dezbaterilor politice ce vor urma in cadrul UDMR, este foarte interesant sa aflam care este pozitia partidelor din Opozitie.

Publicitate

5 responses to “ESCALADAREA PERMANENTA A REVENDICARILOR, ESENTA POLITICII UDMR

 1. Pingback: Fapta bună | Ioan Usca

 2. Sfarma-Piatra

  Prost e cel care da, nu cel care cere!

 3. Vom trage multe invataminte din felul in care se va incheia episodul: „legea educatiei maghiarilor”.

 4. Vasile Marturisitorul

  Tot mai multi romani intelesesera ca trebuie sa uite conflictele inter-etnice. Eram pe drumul unei adevarate concilieri cu etnia maghiar-secuiasca pana ce politica de jigniri si atacuri a lui Laszlo Tokes impreuna cu politica de cereri care nu se mai termina a lui Marco Bella &comp a reusit sa redestepte neincrederea intre noi si ei. Politica UDMR s-a bazat in ultima perioada pe sustinerea unui presedinte detestat de majoritatea romanilor si a unui guvern neputincios, mare greseala politica.

 5. Partidele de opozitie ii vor recunoaste UDMR-ului revendicarile, daca li se alatura…
  Asta-i joaca…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s