Ipocrizie


Cele petrecute, recent, intre profesorul de educatie fizica de la liceul Jean Monnet si o eleva au fost „preludiul” manifestarii indignarii a diversi domni si a diverse doamne care, subit, au aflat ca nu sunt de loc rare „intamplarile” jenante in mediul sistemului de educatie. Pana si stralucitul ministru, Daniel Funeriu, a aparut pe ecranele televizoarelor pentru a-si manifesta, autoritar, hotararea de a instaura deplina moralitate in invatamantul romanesc. Unde au fost oare toti acesti farisei pana acum? Nu au intrat prin liceele frecventate, mai ales, de catre copiii celor care se joaca cu banii pentru a vedea „prezentarile de moda” sau masinile de mare lux cu care imbogatitii acestor zile si-au dotat odraslele? Nu au aflat ca violenta este tot mai des intalnita in scoli si ca sunt elevi care agreseaza profesorii? Nu s-au gandit ca inegalitatea si privilegiile cultivate de politicienii aflati la putere isi vor pune amprenta asupra comportamentului acestor copii? Dar la influenta unor spectacole de televiziune lipsite de perdea sau a luxului exagerat afisat de unele doamne din „clasa politica” s-au gandit? Dar la raul pe care-l face, de exemplu, felul in care sunt tratate de catre justitie asa numitele beizadele dupa ce omoara, cu masinile cumparate de tata oameni modesti care circula corect?

Problema educatiei in invatamantul romanesc devine grava. Lasat pe mana unor politicieni incompetenti si cu preocupari straine de problemele reale, invatamantul se degradeaza zi de zi. Profesori platiti cu cateva sute de lei pe luna, parinti chinuiti de grija zilei de azi, copii lipsiti de indrumarea necesara la aceasta varsta, iata care sunt componentele „educatiei” care-si fac tot mai mult loc in peisajul Romaniei.

Cred ca parintii trebuie sa se implice mult mai serios in activitatea scolilor, sa refuze politizarea acestora si sa nu admita ca indivizi nepregatiti sa conduca activitatea scolara. Trebuie, deasemeni, ca Consiliul National al Audiovizualului, care se ocupa numai cu sanctionarea celor care cartesc la adresa mai marilor din politica noastra, sa-si indrepte atentia spre educatia prin televiziune.

Publicitate

5 responses to “Ipocrizie

 1. Ai atins punctul vulnerabil al învățământului- neimplicarea părinților în sistemul de educație și de învățământ. Doar de la ei , de la implicare lor conștientă, corectă, poate veni însănătoșirea școlii.
  N-am greșit ordinea- educația este obiectivul numărul unu al redresării societății noastre.
  Părintele este responsabil de ceea ce va deveni copilul pe care el l-a adus pe lume.
  Pe fotoliul, de la înălțimea căruia se conduce școala românească, s-au perindat și se vor mai perinda mulți „actori„.
  Toți schimbă.
  Rezultatul se vede-școala noastră este cenușăreasa zilei, teatru de cea mai proastă calitate..
  Mă doare sufletul că tot ce a fost bun s-a distrus.
  Mă tem pentru viitorul nostru, ca națiune.

 2. @incertitudini Din nenorocire, invatamantul, ca toate activitatile sociale si economice din Romania, a fost incredintat unor incompetenti, ignoranti si interesati doar de invartelile lor. Rezultatul nu putea fi altul. Consecintele pot fi catastrofale. Romania, adevarata Romanie, moare pe incetul. Poate ca asta se vrea.

 3. Pingback: Ipocrizie (Mircea Suman, Brasov) : Regiunea Centru : Brasov Alba Mures Sibiu Covasna Harghita Fagaras Medias Csíkszereda

 4. Mediul degradat al societatii noastre influenteaza nociv si pe profesorii de tote categoriile. De ani profesorii trebuie sa priveasca la niste neispraviti, semi-analfabeti care-i sfideaza si care hotarasc in privinta desfasurarii procesului educativ. Cat suflet mai pot pune oare?

 5. Pingback: Incep cu o idee… « Daurel's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s