De ce ti-e frica…


Cu totul neasteptat, contrazicand, ceea ce s-a mai intamplat de multe ori, parerile pe care le exprimase anterior, dl Presedinte Traian Basescu nu a promulgat Legea Pensiilor, pe care a returnat-o Parlamentului, cerand reducerea varstei standard de pensionare a femeilor de la 65 de ani la 63 de ani, prevedere care urma sa intre in vigoare in 2030. De ce a facut presedintele acest gest, dupa ce sustinuse egalizarea varstei de pensionare intre femei si barbati? Las analistilor politici, care traiesc din asta, placerea de a despica firul de par in patru, de a lauda inteligenta politica a presedintelui sau, dimpotriva, de a demonstra cat de gresit a actionat. De fapt, dl Presedinte Traian Basescu a avut doua motive importante:

1/  Promulgarea legii ar fi dus la declansarea procedurii de suspendare si sunt, acum, suficiente sanse pentru reusita acestei proceduri. Referendumul care ar urma ar duce, sigur, la demiterea dlui Basescu, ceea ce ar insemna pentru Domnia-Sa culmea dezastrului. De asta se teme dl Presedinte, dar de ce ti-e frica…

2/  Trecerea, din nou, prin Parlament a acestei legi ar estompa, spera dl Presedinte, revolta provocata de falsificarea votului la aceasta lege, de catre dna Roberta Anastase, falsificare la care foarte multi cetateni cred ca dl Basescu a fost inspirator si, deci, partas. Daca acest subterfugiu nu va imbunatati imaginea dnei Roberta Anastase, va intra in functiune planul B, adica sacrificarea acestei doamne, indiferent de regretele de ordin afectiv ale dlui Traian Basescu.

Pentru Opozitie, situatia creata poate fi avantajoasa. Amanarea deschiderii procedurii de suspendare, ca si a depunerii motiunii de cenzura, va creste foarte mult sansele de reusita. Peste cca doua luni starea de spirit a cetatenilor va deveni exploziva si va crea un suport solid pentru o schimbare politica in Romania.

Guvernul care va urma celui al dlui Boc, indiferent de compozitia politica, va prelua o extraordinara RASPUNDERE. Asteptarile cetatenilor sunt pe masura disperarii lor.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s