O intrebare


Nu cred ca este nevoie de prea multe analize, nu cred ca este nevoie de prea multe dezbateri ale celor transformati in „experti” la posturile de stiri pentru a afla ceea ce, de fapt, stim toti: radacina raului romanesc este „coruptia”. Coruptia transformata in sistem, institutionalizata, coruptia care de 20 de ani roade economia, invatamantul, institutiile sanitare, administratia de stat centrala si locala, etc.etc. Coruptia este cea care ne-a denaturat felul de a gandi, cea care a inlocuit cinstea cu necinstea, moralitatea cu imoralitatea, adevarul cu minciuna. Coruptia este cea care a facut din intelectualitate o clasa de umiliti, privita cu dispret de semianalfabetii cu diplome platite.  Coruptia este cea care a rasturnat ierarhia sociala naturala aducand la varful acesteia ignoranti lacomi care au facut din Romania o tara de saraci sfidati din vilele si  masinile de mare lux. A inceput sa se vorbeasca pe fata despre sifonarea banilor publici, despre averile imense adunate in mod inexplicabil, despre luxul desantat, afisat fara frica si rusine si, totusi, politicienii se feresc de acuzatii directe, se feresc sa propuna si sa sustina masuri reale pentru diminuarea coruptiei, lasand ca acest „fenomen” sa fie acoperit cu ceata tolerantei reciproce. Intrebarea mea este:

De ce partidele, de la putere sau din opozitie, tac si nu dezbat cu curaj faptele de coruptie pe care le cunosc? De ce nu se propun legi prin care sa se ceara justificarea achizitiilor de valoare? De ce BOR nu a condamnat si nu s-a ridicat impotriva lacomiei, a furtului, a incalcarii celor 10 porunci? De ce nimeni nu a cerut sa se ancheteze marile privatizari prin care am ramas fara industrie iar bruma de bani incasati s-a topit fara urma? De ce justitia, politia, ministerul public, nu se sesizeaza la zecile, sutele, de semnale zilnice?

Pentru ca acest popor sa redevina un popor normal, un popor care sa-si iubeasca tara, un popor gata de sacrificiu pentru a-si apara fiinta nationala, un popor care sa se intoarca la munca adevarata si la valorile moralei crestine, trebuie sa i se redea demnitatea prin adevar si prin respectul legii si cinstei de catre cei care vor sa-l conduca. Acest popor nu poate avea incredere decat in cei care vor pune sub ancheta pe imbogatitii fara justificare, pe cei care ascund adevarul sub un val de minciuni.

Publicitate

8 responses to “O intrebare

  1. ca sa isi revina acest popor trebuie sa mai faca o revolutie…de unul singur nu cum a fost cea din 89….si in mod sigur nu este capabil de asta…
    pana atunci vorbim, scriem, vorbim…si doar atat

  2. Radu Milosevici

    Intr-o zi, cei care distrug zilnic sufletul romanesc vor fi pedepsiti de oameni si de Dumnezeu!

  3. O singura intrebare;cum?

  4. @Lucia Buna intrebare. Imi permit sa o completez: cum si cu cine?

  5. Prin noi insine!!!doamnelor si domnilor,prin noi insine.Ma bazez tocmai pe aceasta putere de diagnoza ,pe aspectul critic al observatiei si pe credinta ca ,oricat am fi de putini ,un rau o data cunoscut ,poate si trebuie combatut prin toate misloacele .Prin cultura ,prin educatie ,prin conduita si prin asociere responsabila …
    Eu un muritor de rand vin si va spun domniilor voastre ca SE POATE .Va trebui sa ne detasam insa de espectativa si sa ne implicam ,fiecare mai mult si mai coerent.

  6. De ce.. de ce.. oare de ce nu exista cineva care s-arunce primul cu piatra?
    Macar asa-ntr-o simulare.. ca sa vedem ce (cine) iese!!!
    (e de observat: cand cineva se apleaca ca si cum ar culege ceva – orice caine comunitar de prin preajma o ia la sanatoasa!) 🙂

  7. Pingback: N-aţi obosit? Duzii, dudele… « GENUNCHIUL LUMII | Flavius Obeadă

  8. Pingback: 2010 in review | Viata vazuta de Mircea Suman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s