ROMANII: cersetori, paduchiosi si nespalati


Iubesc Franta. Iubesc limba si cultura acestei minunate tari si nu uit enormul ajutor pe care ni l-a dat in momente grele ale istoriei noastre. Cu atat mai mult m-a durut sa-i vad si sa-i ascult pe Thierry Roland si pe Jean-Michel Larque batjocorindu-ne la un post de televiziune francez, insultandu-ne cu epitetele de cersetori, paduchiosi si nespalati. Sigur, pentru ei, romanii sunt tiganii cersetori care au invadat bulevardele Parisului si sigur ca nu si-au dat osteneala sa afle ce deosebire este intre romi si romani. Poate ca ar avea alte pareri daca s-ar osteni sa faca o statistica pentru a afla cate firme, pui ale firmelor din Franta, sunt in Romania si cate zeci sau sute de milioane de euro au ajuns din buzunarele paduchiosilor in buzunarele din Franta, inclusiv din miliardele de euro imprumutate de la FMI si tranzitate prin Banca Nationala a Romaniei spre bancile din diverse colturi ale lumii. Totul este si va fi platit de romanii pe care-i insulta. Dar banii nu au miros si sunt primiti cu „dragoste” in Franta, spre deosebire de felul in care sunt „primiti” tiganii veniti din Romania.

 

Publicitate

4 responses to “ROMANII: cersetori, paduchiosi si nespalati

  1. Pingback: Fără titlu | Gabriela Savitsky

  2. O realitate crudă şi un tratament nedrept aplicat intregului popor român. Fiecare îşi are oile negre, însă străinii ne pun prea uşor la zid, fără să se uite în propria ogradă. Îmi aduc aminte de Turkmenistan, în 2001, unde am lucrat vreme de 6 luni. Eram in baza unei firmei franceze care ne recrutase pentru muncă. Lucrau acolo mulţi francezi şi majoritatea duceau vieţi duble.În Franţa aveau soţii, copii, iar în Turkmenistan îşi făceau de cap profitând de situaţia financiară precară a celor de acolo. Unii lăsau acolo în urmp copii nelegitimi. E un exemplu concret pe care îl pot da.

  3. Ignoranta umorului lor rasist m-a facut sa zambesc, ti-o spun pe-aia dreapta Mircea. Dar daca ignoranta e, de fapt, convingere, atunci autorii extremisti ai textului n-au nici scuza pentru sketch-ul in care iau la misto o alta natie. Oricum, intoleranta e crasa!

  4. Romanii sunt paduchiosi??? Ma, poate tiganii…Da, aia sunt. Dar, am vaga impresie ca francezii, prin secolul XIV se scarpinau cu bagheta sub peruca de cat de multi paduchi aveau. And so began… le parfum. Si ceva din secolul nostru: eu lucrez cu un francez in birou care nu se intalneste cu apa decat in anii bisecti. Si, credeti-ma, plec acasa parfumata cu propriul lui B.O. (body odour). Nu mint. Pana acasa, miros a colegul meu francez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s