AZI IN TIMISOARA, MAINE-N TOATA TARA?


Este adevarat ca , din nenorocire, ne-am deprins ca tara noastra sa fie scena desmatului, a deslantuirii primitivismului, a obrazniciei fara limite a lichelelor. Javrele au luat si iau in stapanire Romania, o tara pentru care nu au facut si nu vor face nimic. Si totusi, am aflat ca sunt locuri in care se petrec fapte mai cutremuratoare, fapte care sunt o grava amenintare la fiinta tarii noastre. Nu ma refer la ceea ce face un individ ca Hoara care, cu tupeul caracteristic anumitor politicieni, ne minte cu zambetul pe buze. Sunt multi ca el. Ma refer la ceea ce am vazut, intr-un reportaj televizat, ca se petrece la Timisoara unde, fapt despre care se vorbeste de multi ani, mafia tiganeasca a luat in stapanire strazi intregi, unde tiganii isi etaleaza, fara urma de frica sau rusine, castelele sau masinile de sute de mii de euro. Am putut vedea cum tiganilor nu le pasa de POLITIE, am putut vedea cum sunt agresati si fugariti ziaristii, am putut vedea cum pentru ei nu exista autoritatea statului. Nimeni nu-i intreaba de unde au banii cu care ne sfideaza. Sigur ca nu din munca, sigur nu din spoit tingiri, din potcovit cai sau din sapat santuri. Sigur ca aceasta mafie, deosebit de primejdioasa, are legaturi cu indivizi corupti, cu siguranta politicieni, care o protejeaza si o sprijina in activitate.

Problema tiganilor este una din marile probleme ale Romaniei. Ce au facut politicienii pentru a oferi o solutie viabila? NIMIC.   S-au cheltuit multi bani, fara rezultate, iar organizatiile care i-au cheltuit, nu se stie pe ce, si care se bat cu pumnul in piept pentru drepturile acestei etnii cer mai multi. Nu s-a facut, inca, nici un studiu sociologic serios  pentru a se gasi o cale de reducere a diferentelor mari de morala dintre noi si ei. Mai mult, se pare ca romanii sunt cei care imprumuta tot mai mult elemente de comportament si limbaj de la tigani. Nu cumva procesul de integrare functioneaza invers? Nu cumva, incet, incet, ne integram noi in societatea tiganeasca si nu ei intr-a noastra?

Nuclee ale mafiei tiganesti, in diverse stadii, par a se forma si in alte zone ale Romaniei. Vom ajunge sa ne temem de aceasta etnie? Ce aveti de gand Domnule Presedinte Basescu?

Publicitate

3 responses to “AZI IN TIMISOARA, MAINE-N TOATA TARA?

 1. Știți ce nu înțeleg ?
  De ce nu-l întrebați pe premier sau pe ministrul de interne ? Dacă ar afirma ceva președintele atât ați aștepta ca să vreți să-l suspendați.

 2. Sunt in strainatate, nu am prea mult timp pentru comentarii. Nu ma pot, totusi, abtine sa nu remarc acest articol scurt si la obiect, despre Timisoara sub domnia lui Ciuhandru. Aveti perfecta dreptate, domnule Suman. Ceva trebuie facut, dar ce?
  Stiu cazul unui primar PSD-ist, dintr-un sat din apropierea Timisoarei, care, alegeri dupa alegeri, castiga mereu gratie voturilor membrilor comunitatii tiganesti. Probabil, la fel, Ciuhandru.
  Nu am vrut sa arat decat ca politicul, indiferent de culoare, are interese deosebite in aria acestei comunitati si ca apelul dvs. la presedinte mi se pare un pic naiv.
  Apoi mai sunt idioteniile europeniste vis-a-vis de nediscriminare, precum si cealalta idiotenie, de sorginte americana, de asta-data, noul limbaj de lemn, political corectness, care dau apa la moara indolentei traditionale tiganesti.
  Deci, ce credeti ca poate fi facut in asemenea conditii?

 3. dictaturajustitiei: la cate are pe constiinta (?!?), presedintele TAU trebuia sa se autosuspende inca dinainte de a candida la primele alegeri! Si hotaraste-te odata: ori dictatura, ori justitie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s