O farsa sinistra


Cele doua mandate prezidentiale ale lui Traian Basescu, tot ceea ce a facut in cadrul acestor mandate, tot ceea ce a spus, totul, absolut totul, a fost si este doar o farsa sinistra, o farsa care a dus milioane de romani la disperare, o farsa care a dus Romania pe ultimul loc in Europa, o farsa care se sprijina pe naivitatea, credulitatea sau prostia noastra. Maestru al diversiunii, campion al tupeului nemarginit, Basescu s-a prezentat in fata tarii, acum cateva zile, cu un proiect de revizuire a Constitutiei. Acest proiect se caracterizeaza, in primul rand, prin cresterea, fara control, a puterilor presedintelui, prin lipsa unui sistem de control autentic al actelor acestuia, prin sanctionarea oricarei incercari de suspendare a presedintelui si prin transformarea acestuia in UNICUL beneficiar al imunitatii, practic absoluta, fata de toate componentele sistemului de justitie, in timp ce absolut toti ceilalti participanti la actul de conducere al tarii pot fi, oricand, retinuti de procurori, anchetati, arestati si deferiti instantelor de judecata, inclusiv prin inscenari impotriva adversarilor politici. La toate acestea se adauga marea diversiune a regionalizarii Romaniei, act prin care, tinand seama de presiunile pe care le face Traian Basescu pentru elaborarea in graba a actului normativ corespunzator, se va introduce o stare de adevarat haos in administrarea tarii. Important pentru Traian Basescu este ca in fruntea acestor regiuni sa ajunga slugile sale cu rol de satrapi. Oare pentru cine incearca Traian Basescu sa introduca aceste schimbari? Cui vrea sa-i mareasca atributiile? Lui Crin Antonescu? Lui Victor Ponta? Altcuiva? Nu! Traian Basescu are in pregatire si subterfugiile prin care sa se instaleze pe fotoliul de presedinte al tarii pentru inca un mandat in care sa dispuna de puteri, practic, discretionare.

Sugerez, oricui mai crede, inca, in Presedintele Basescu, sa numere tot ceea ce crede ca acesta a facut  folositor pentru Romania si sa confrunte aceasta lista cu cea a actiunilor daunatoare. Nu uitati desele incalcari ale Constitutiei, acuzele aduse altora pentru propriile erori, gafele din politica externa, etc. etc. etc.

Publicitate

6 responses to “O farsa sinistra

  1. chiar daca poate părea absurd, chestiunile acestea sunt departe de „agenda“ omului de rând. Ţinta lui sunt banii de bere, de o pita si cateva grame de parizer… daca le are pe astea, restul e bonus ….

  2. Pingback: Din motive agro-meteo-edilitare… « Daurel’s Blog

  3. Traian basescu apeleaza la spam ca sa isi promoveze pagina de pe wikipedia. am si dovezi. verifica aici daca vrei si da mai departe sa vada toata lumea ce om este basescu.
    http://analfabetul.com/train-basescu-face-spam/

  4. Am incercat sa fac o astfel de lista. Dupa un indelungat efort, am ajuns la concluzia ca dl Basescu nu a facut nimic folositor pentru Romania. In schimb…..

  5. Problema este că încă există un număr destul de mare de concetăţeni care aprobă şi chiar admiră strategia băsesciană…TB ştie foarte bine că dacă România intră în alegeri, locale în prima fază, pe urmă parlamentare şi mai apoi prezidenţiale, într-o stare de haos şi degringoladă administrativă, posibilitatea puterii de a controla ce şi cum se votează este foarte mare.
    Acesta este principalul pericol….

  6. Lucruri bune?Si fara lista e usor sa numeri lucrurile bune si pe cele rele iti trebuie un calculator ca uiti numaratoarea.Ce-a facut din invatamant, din profesori??????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s