Pericolul lipsei de logica gazetareasca


23 mai, ora 22:15. Privesc la emisiunea dlui Striblea, Realitatea TV. Nu vreau sa-i numesc pe participanti. Isi iau, unul celuilalt, vorba din gura. Nu rabda sa asculte si, mai ales, sa ne lase sa ascultam ce au de spus acei dintre invitati care, poate, au ceva de spus.  Fiecare este convins ca el stie tot ceea ce trebuie spus si vrea ca el sa fie steaua emisiunii. Nu lipseste bascalia national-traditionala. Nu lipsesc, motivate de superficialitatea si „humorul” discutiei, atacurile ironice, rautacioase,  dar goale de continut, tintite asupra opozitiei. Lipseste doar logica politica, critica argumentata si, foarte grav, simtul raspunderii prestatiei gazetaresti, al raspunderii pentru efectul asupra cetatenilor a galagioasei intreceri pentru manifestarea inteligentei si a priceperii la treburile tarii. Pacat! Daca vom ramane in mocirla actuala, o buna parte din „merit” va reveni  acestor „oameni de presa”.


24 mai, aceiasi ora. Perseverez,am revenit la emisiunea dlui Striblea. Subiect grav. Cine l-ar putea inlocui pe Emil Boc in fruntea Guvernului. Participantii se amuza, tonul bascalios revine. Romanii, de a caror inertie si pasivitate ne plangem, au ce intelege. 

Reclame

3 responses to “Pericolul lipsei de logica gazetareasca

  1. Din pacate aveti dreptate.Nivelul majoritatii emisiunilor este foarte scazut ca forma si mai ales continut.Cred ca de vina este atat organizarea cat mai ales participantii, Pe vremuri aici la Brasov Alianta Civica sau Prodemocratia organizau dezbateri politice de un nivel incomparabil.Acum de ce nu se mai poate?

  2. da, asta este „realitatea”- cea care se vede pe stradă, dar și cea de la televizor-din ce în ce mai neserioasă, vulgară, predispusă în a ridiculiza aproape tot.

  3. mie mi s-a raspuns nu demult ca societatea civila ar fi obosit, ar fi dezamagita …
    dezamagirea este de crezutsi vizilila, perceptibila,
    dar si distrugerea ei cu buna stiinta este si mai …PUTERnica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s