Nu vreau sa folosesc cuvantul potrivit


Dupa ce l-am ascultat pe Traian Basescu insultandu-ne, declarandu-ne lenesi si limitati, adica prosti, dupa ce super-ineficientul ministru al agriculturii, Valeriu Tabara, a crezut potrivit sa-l sustina declarand taranimea o adunatura de indivizi care pierd timpul in carciumi, pot sa-l ascult, in seara de azi, pe purtatorul de cuvant al Bancii Nationale a Romaniei, dl Mugur Stet, declarand ca inapoierea economiei romanesti are drept cauza lipsa de educatie a poporului roman, lipsa de intelegere, de catre acesta, a mecanismelor economiei de piata. Sa remarcam, in primul rand, tactica perversa, a celor ajunsi la conducerea, pe diverse trepte, a Romaniei, de a induce poporului roman o stare de culpabilizare, de acceptare a posturii de vinovati pentru dezastrul economic si social al Romaniei, ramanand sa ne mai spuna ca nu suntem demni de „conducatorii” pe care ni i-a harazit Dumnezeu. In al doilea rand vreau sa-i spun dlui Stet ca habar nu are de felul in care functioneaza economia de piata, ca nu intelege un fapt esential: in economia de piata interesul, dorinta de castig bazata pe posibilitatea de a-l obtine este motorul principal al economiei. Acest interes nu se naste invatand, el se naste prin crearea de catre cei care conduc a conditiilor, a climatului, a regulilor care sa-i faca pe cetateni sa simta ca pot castiga prin munca. Acest interes a fost aproape anihilat prin felul in care clasa politica s-a imbogatit, prin exemplul nefast dat cetatenilor, prin crearea dorintei de a castiga mult fara munca reala, fara pricepere, fara calificare. Dl Mugur Stet exprima, de fapt, parerea BNR, care a alunecat vizibil in tabara actualei puteri, iar aceasta alunecare a fost marcata de decorarea dlui Mugur Isarescu cu cea mai inalta decoratie a Romaniei intr-un moment fara semnificatie. Aceasta alunecare a dus la sprijinirea imprumutului, care putea fi evitat, de la FMI si, mai grav, a celui de al doilea imprumut a carui destinatie reala se va vedea in curand. Orice roman trebuie sa gandeasca si sa inteleaga ca vinovat nu este poporul roman, ca vinovata este clasa politica si, in primul rand presedintele Basescu, prim-ministrul Boc si cei cativa sustinatori ai acestora. Sa nu-l uitam pe dl Mugur Isarescu care intelegand, mai bine ca toti, incompetenta celor din varful ierarhiei de stat, nu s-a opus ci dimpotriva a sustinut masurile absurde ale acestora. Cum se numeste aceasta atitudine? Nu vreau sa folosesc cuvantul potrivit.

Reclame

3 responses to “Nu vreau sa folosesc cuvantul potrivit

  1. De ce nu ni se spune ce s-a facut cu banii de la FMI. Sa fie adevarat ca cel de al doilea imprumut este pentru campania electorala a pdl?

  2. Sunt speriat de ce se intampla.

  3. Faptul ca NIMENI nu s-a simtit dator sa ne informeze cum au fost folosite cele 19 miliarde de euro imprumutate de la FMI, faptul ca dl Mugur Isarescu nu s-a simtit dator sa ne spuna unde sunt miliardele de euro intrate la BNR, este mai mult decat ingrijorator. Este vorba, de fapt, de dispretul fata de cei care vor plati acest imprumut, pe cel urmator, si dobanzile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s