Proprietarul Constitutiei


Sfidarea principiilor constitutionale, desconsiderarea romanilor, trufia dusa pana dincolo de orice fel de limite, au fost jaloanele ultimei interventii televizate, facuta dintr-o vila de protocol din Covasna, de catre Traian Basescu. Discutand despre apropiatul Congres al PDL si atacandu-l, cu grosolania care-l caracterizeaza, pe Vasile Blaga, Traian Basescu si-a permis, in dispretul Constitutiei, sa-si manifeste preferinta pentru Emil Boc, cu toate ca acesta a refuzat sa demisioneze din functia de prim-ministru pentru a fi inlocuit cu un tehnocrat, dorinta clar exprimata de Traian Basescu. De altfel, nu este pentru prima oara cand Traian Basescu calca in picioare modul in care trebuie sa se comporte ca presedinte al tarii, nu este pentru prima oara cand Traian Basescu uita ca ar trebui sa fie presedintele tuturor romanilor si nu practicantul unui meschin parteneriat politic cu un partid transformat in instrumentul vointei sale. In mod absolut revoltator, Traian Basescu s-a referit si la modificarea Constitutiei ca la o interventie pe proprietatea sa. Vorbind la persoana I, Traian Basescu ne-a „informat” ce a hotarat  EL, ce vrea EL, cum a „gandit” EL, modificarile Constitutiei, care sunt terminate si gata de a fi trimise Parlamentului. Noi, milioanele de romani, nu avem, dupa parerea acestui individ, decat un drum: supunerea in fata mediocritatii si trufiei sale si a grupusculului care-l sprijina, mai ales ca, dupa parerea lui Basescu, emisa cu aceiasi ocazie sub forma de insulte, poporul roman este, am inteles eu, lenes, betiv si limitat, adica, mai direct spus, prost. Pe zi ce trece, Traian Basescu si Emil Boc pun in primejdie Romania si anihileaza minimumul de democratie inca existent. Tot ceea ce acesti domni numesc „reforma si modernizarea statului” nu este decat afirmarea, fara nici o analiza, fara determinarea stiintifica a cerintelor, a obiectivelor acestor reforme, necesare de altfel, a voluntarismului si sub-mediocritatii acestor personaje.     

Reclame

9 responses to “Proprietarul Constitutiei

 1. art slab, politica de doi lei

 2. Ramona Ianculescu

  Presedintele Basescu continua pe linia cunoscuta a ignorarii democratiei si a incalcarii Constitutiei. Modificarea Constitutiei in mod arbitrar prin vointa individuala a lui Traian Basescu caracterizeaza tendinta de autoritarism a acestuia, daca nu de dictatura. Ca multe milioane de cetateni ma simt dispretuita de Traian Basescu, Boc , Udrea,etc.

 3. ion caragheorghe

  Sa dea Dumnezeu ca regimul Basescu-Boc sa dispara cat mai repede cum este dorinta celor mai multi romani. Au ajuns sa ne insulte dupa ce au adus tara in ruina.

 4. Pentru Gabarelo. Pedelistii trebuie sa stie ca partidul lor e pe duca cu tot cu membri. Romanii s-au saturat de voi.

 5. Adaug la cele scrise, uimirea mea fata de reactia palida, practic inexistenta, a USL.

 6. Intr-un stat de drept nimeni nu poate fi proprietarul constitutiei. Ma intreb insa daca Romania este cu adevarat stat de drept.

 7. Suntem pe mana unei grupari careia nu-i pasa de tara de noi si de Europa. Vor bani, bani si iara bani. Nu au facut nimic bun pentru tara.

 8. Sărbători luminate!

 9. Basescu este presedinte pe viata. Sa-i dea Dumnezeu sanatate. Va invata el cum sa va purtati pe toti astia de vi s-a suit democratia la cap.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s