Drumul cel bun


Romania este pe drumul cel bun. Cel putin asa ne asigura Dl Prim-ministru si are, crede Domnia-Sa, argumente convingatoare. Astfel, potrivit Institutului National de Statistica, trimestrul IV 2010 a adus o crestere trimestriala pozitiva a PIB de 0,5%. Deci crestere fata de trimestrul III, al aceluias an. Mai mult, spre bucuria noastra, realizarile trim IV deschid drumul spre iesirea Romaniei din recesiune. Potrivit regulilor, dupa doua trimestre consecutive de crestere economica pozitiva se poate declara iesirea din recesiune. Pentru precizie adaug ca aceasta nu inseamna si sfarsitul crizei. Deci daca, dupa incheierea trim I 2011, Institutul National de Statistica va anunta din nou o crestere pozitiva a Produsului Intern Brut, dl Boc va putea anunta aceasta minunata veste. Sa ne intoarcem la trim IV 2010. Cresterea pozitiva a PIB anuntata este de 0,5%. Este adevarata? Sau este, fiind cu adevarat minuscula, rezultatul unei posibile erori? Va propun sa credem in seriozitatea si neimplicarea politica a celor care se ocupa de statistica la nivel national si sa acceptam, deocamdata, ca reala aceasta crestere. Dar, pentru a fi siguri, voi comenta, intr-una dintre zilele urmatoare, pornind de la metodologia de calcul a acestui foarte important indicator, posibilitatea unei „greseli”. In ceea ce priveste „drumul cel bun”, ma intreb daca dl Boc crede in ceea ce a spus. Eu, nu.

Reclame

3 responses to “Drumul cel bun

 1. Misu Seserman

  Drumul cel bun a lui Boc seamana cu autostrazile pe care le inaugureaza pe foarte mici bucatele domnu Boc. De unde crestere? Din saracirea noastra si imbogatirea lor?

 2. Seara buna…
  Nu cred ca sunt atit de… inteligenti incit sa nu creada ce spun. Drama lor si a noastra e ca ei sunt convinsi ca au dreptate si ca noi nu intelegem. Ar fi prea… „frumos”, chit ca cinic, ca totul sa fie un joc murdar, consimtit, al „minciunilor”. Da, macar asa am sti care e „tîrgul”…

  P.S. – Vă mulţumesc mult pentru gînd… Lucrurile trebuie să se aşeze. Putea fi mult mai rău… Gîndim optimist şi mergem mai departe. Mulţumesc… şi chiar sper să ne vedem în tîrgul ăsta mic al nostru, la un pahar de vorbă şi de amintiri, cred…
  Toate cele bune!

 3. Dacă facem media celor două componente expuse de @Misu Seserman-~~sărăcirea noastră și îmbogățirea lor~~, cred că ajungem la concluzia potrivit careia nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transformă.
  Și dacă se tot transformă , rezultatul ar fi- crește , eventual, sărăcia noastra, în ritm susținut și se oprește , aparent, îmbogățirea unora, ceea ce mi se pare aproape imposibil.
  Să mă scuzi, am vrut să fac haz de necaz, dar nu prea am reușit..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s