Cine sunt eu?


Nu este un secret pentru nimeni. In momentul de fata Guvernul Boc ramane in viata prin sustinerea minoritatilor. Guvernul ar cadea imediat fara voturile etnicilor maghiari, prin UDMR, si a  celorlalte grupari de diverse etnii, prin grupul parlamentar al altor nationalitati. Intr-un anumit fel, noi romanii suntem in minoritate si nu reusim sa ne impunem vointa politica,  Sigur ca aceasta situatie obliga pe cei care doresc puterea, cu orice pret, adica Traian Basescu si toata suita sa pedelista,   sa-si arate „recunostinta” preluand angajamente pe care noi majoritarii, adica etnicii romani, nu le cunoastem. Se adauga acum pretentiile altei etnii, tiganii sau, asa cum au fost numiti dupa „revolutia” din decembrie 1989, rromii. Ei tin mortis la aceasta ultima denumire care, de cand a fost introdusa, a provocat, mai ales in strainatate, frecvente confuzii intre romani si rromi, unii presupunand ca cei care au propus-o, ONG-uri ale cetatenilor romani de etnie tiganeasca, au urmarit chiar aceasta confuzie. Punctul meu de vedere, indiferent de dezbaterile in curs, este: sunt roman si nu accept sa fiu confundat cu nimeni altcineva, indiferent ca este norvegian, italian, suedez, englez sau tigan. Deci doresc, si este dreptul meu legitim, sa-mi pastrez identitatea nationala. Tiganii, daca nu le place aceasta denumire, sub care sunt cunoscuti in Romania de multe sute de ani, pot sa-si aleaga orice nume doresc, cu conditia sa nu duca la confuzii.  Cred ca cetatenii de orice alta nationalitate ar gandi exact la fel. Nu cred ca spaniolii, francezii, bulgarii,etc. ar fi de acord sa le cedeze numele lor, parte a patrimoniului national. Adaug ca oricum isi vor schimba numele, tiganii vor castiga respectul tuturor numai daca vor invata si vor renunta la parte din „regulile” de morala incompatibile cu cele ale celor care trebuie sa-i accepte. Oare pretentiile, despre care vorbim, vor fi tratate cu aceiasi „bunavointa”? Oricum tiganii au multe voturi pentru care dl Basescu s-a batut in 2009.

Anunțuri

3 responses to “Cine sunt eu?

 1. Pingback: Ivona Boitan – Negru de fum | Ioan Usca

 2. Pingback: Ceasuri. Asemeni cuvintelor şi ninsorilor « GENUNCHIUL LUMII

 3. Intr-un context mai larg sunt tot ai nostri – sunt cetateni romani, s-au nascut aici, vorbesc limba, etc si e treaba lor cum se organizeaza sau cum doresc sa li se spuna.
  Printr-un astfel de demers ce se doreste o anume delimitare, inseamna ca implicit se generalizeaza in sens peiorativ etnia!
  Daca sarcozi asta nu se poate ridica peste nivelul unui primar de comuna, e treaba lui – nu cred ca trebuie imitat!
  Noi n-ar trebui sa ne infierbantam in formule limitate.
  Sa lasam deci acelor minti obtuze ce ne focuseaza orice part ”privilegiul” de a ne asocia ori disocia la ce vor ei … e jocul lor de doi bani!
  Nu-i asa Johnny Răducanu, Nadia, Nastase, Hagi, Zamfir, ?
  Voi cei de dincolo: Ion Voicu, Coanda, Brancusi, Grigorescu, Cioran, Aslan, etc. – ce ziceti de asta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s