Trista Duminica


Peste cateva zile se va implini un an de la turul II al alegerilor prezidentiale din 2009. Ziua de Duminica 6 decembrie 2009 va ramane in istoria noastra ca una dintre cele mai triste, va ramane ca ziua cand, pentru cateva voturi, numarate dubios si date pe teritoriu strain, Traian Basescu s-a instalat pentru inca un mandat la Cotroceni. A trecut un an in care Traian Basescu si-a dovedit, din nou, incompetenta, ingustimea de spirit, lipsa de educatie pentru cerintele acestei inalte magistraturi si, mai ales, incoerenta. Ne-am obisnuit ca, la fiecare aparitie, dl Traian Basescu sa se contrazica pe sine insusi, sa ne anunte, pot spune „cu sadism”, masuri, de multe ori neconstitutionale, luate de azi pe maine, cu care au fost loviti milioane de oameni. Dl Traian Basescu nu are nici un fel de scrupule atunci cand este vorba de interesele sale, loveste in dreapta si in stanga, ataca pe oricine, fara sa-i crute nici macar pe cei care l-au sustinut, invinovateste pe toti cei din jurul sau pentru propriile sale erori si, niciodata, nu recunoaste ca dezastrul in care ne aflam, dezordinea care s-a instalat in functionarea statului, saracia, demobilizarea poporului roman, disolutia solidaritatii nationale, sunt opera sa. Ne-a anuntat, de mai multe ori, ca am iesit din criza si, de fiecare data spusele sale  s-au dovedit o minciuna. Felul in care si-a permis, de curand,sa invinovateasca, cu sustinerea lui Mugur Isarescu, de efectele crizei pe bietii romani care au contractat credite pentru cumparaturi umile ca un televizor, un frigider sau o masina de spalat, scoate la lumina felul in care ne considera, pe toti, ca pe slugile sale, felul in care crede, despre el insusi, ca este un fel de semizeu. In schimb, ne-a informat ca-l sustine pe Emil Boc. Dl Basescu uita ca, in schimb, marea majoritate a poporului roman nu-l mai sustine nici pe el, nici pe Emil Boc si nici pe cei care-l inconjoara. Astept, cu speranta, despartirea Romaniei de acest fals presedinte.


Reclame

4 responses to “Trista Duminica

  1. Mi-ar plăcea să descopăr aici, într-o dimineață, măcar o firavă speranță.

  2. Daca nu iei in calcul termenul de gratie 2014, imi permit sa astept si eu cu tine. Oricum, n-am sa inteleg niciodata de ce au tolerat „invinsii” frauda electorala de acum un an…

  3. @incertitudini Si mie mi-ar placea sa descopar, intr-o zi, ca a inmugurit speranta pe aceste locuri necajite. Ziua aceea exista. Nu stiu daca si pentru mine.

  4. @kolector Asteptarea in doi va fi mai usoara. De fapt, cred ca suntem impreuna cu multe milioane de romani. In ceea ce priveste „invinsii”, aceasta nu este singura intrebare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s