Presedintele a vorbit!


Dupa un scurt, ipocrit si saracut, ca idei, discurs, Presedintele Traian Basescu a parasit Parlamentul. Au ramas in urma sa multe si grele intrebari. Cea care vine in mintea oricui, este legata de Roberta Anastase. Cocotata in fotoliul de Presedinte al Camerei Deputatilor, ca semn al afectiunii si recunostintei dlui Basescu, dna Roberta Anastase a reusit, fraudand, din exces de obedienta, votul la Legea Pensiilor, sa provoace reactia Opozitiei care a refuzat sa mai participe la sedintele prezidate de aceasta doamna, ceea ce blocheaza votarea legilor organice. Ori, apeland la un moratoriu intre partidele puterii si cele ale opozitiei, subliniind ca aceasta este SINGURA solutie, dl Presedinte Traian Basescu ne face sa intelegem ca PDL nu va debloca functionarea Parlamentului prin deschiderea procedurile legale pentru schimbarea dnei Anastase si ca nici nu poate fi vorba de adoptarea acestei solutii. In schimb arunca in carca opozitiei „raspunderea” pentru interesul national, sau ceea ce crede dl Basescu ca este interesul national, cerandu-i sa  voteze legile: salarizarii unice, educatiei si bugetului pe 2011, deci, de fapt, cere PSD, PC si PNL sa o accepte pe Roberta Anastase ca presedinte, in continuare, al Camerei. Acesta este, de fapt, rostul prezentei in Parlament a Presedintelui Traian Basescu, azi 9 noiembrie 2010. De ce lupta Presedintele pentru aceasta doamna, lipsita de calitatile care sa o faca potrivita si demna pentru aceasta functie, este greu de inteles. Ghiciti Dumneavoastra!

Fiecare cetatean, definind „interesul national” al momentului, va introduce, in oarecare masura, interesele sale personale. Adevaratul interes national este cel definit majoritar de catatenii tarii sau cel definit de unul sau mai multi politicieni? Unii vor intreba: despre care politicieni este vorba?  Care dintre cei care traiesc de pe urma politicii, de fapt de pe urma noastra merita dreptul de a vorbi despre interesul national? Eu cred ca, in acest moment, interesul national este ca Guvernul Boc sa plece, definitiv. Sa nu mai auzim despre Emil Boc, Elena Udrea, Roberta Anastase si multi altii, decat atunci cand vor raspunde pentru felul in care au administrat Romania.

Partidele din Opozitie nu trebuie sa se lase intimidate sau impresionate de trucurile de doi bani ale Puterii si, in continuare, sa foloseasca tactica adoptata de PDL & comp la votarea ultimei motiuni de cenzura: boicotul constitutional al votului. Sa nu se inteleaga, insa, ca am siguranta unei bune guvernari de catre actuala opozitie. Despre asta altadata.

Publicitate

4 responses to “Presedintele a vorbit!

  1. sandu schaiovitsch

    Cred ca stie toata lumea. Nu inteleg de ce nu ne scapa de ea.

  2. @sandu schaiovitsch Modul de a gandi al dlui Basescu este 20% cerebral si 80% visceral. Chiar daca intelege ca dna Anastase este un factor de deosebita nocivitate pentru ROMANIA, vanitatea viscerala il face sa ia decizii distrugatoare pentru tara. Asa a facut si cu acordul de imprumut cu FMI, care putea fi evitat daca se folosea la adoptarea hotararii si putin creier si daca in 2009 nu s-ar fi cheltuit sute de milioane de euro pentru campania ridicola electorala a acestui domn. Dl Basescu nu-si poate stapani orgoliul lipsit de justificare si ne impinge spre dezastru.

  3. Noi, romanii, nu mai suntem un popor, suntem un conglomerat de grupuri, grupari, etc. animate de adversitati, invrajbite, umilite. Acesta este rezultatul politicilor lui Traian Basescu. Acest om minte. A mintit si in Parlament. Sa-i dea Dumnezeu ce merita si o sa-i dea.

  4. Fiecare zi cu Basescu presedinte e un pas spre iad.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s