Caderea motiunii, decesul democratiei romanesti!


Marco Bella, vicepremier, fara atributii si raspundere, in Guvernul Romaniei, ne-a anuntat ca parlamentarii UDMR vor proceda, la dezbaterea motiunii de cenzura, asa cum au hotarat sefii lor din PDL: vor fi prezenti dar nu vor vota. Inca odata liderii UDMR, constienti fiind de dezastrul provocat de Guvernul Boc, actioneaza, in cunostinta de cauza, impotriva intereselor si dorintei romanilor.  Aceiasi hotarare au luat-o liderii asa numitei UNPR si ai grupului celorlalte nationalitati.  Se contureaza, deci, un vot la care majoritatea guvernamentala nu va participa fiind imposibil, deci, ca motiunea sa treaca. Ce putem desprinde din toate acestea? Iata:

1. Grupul, in frunte cu Traian Basescu, care a pus mana pe putere in Romania, este ingrozit de posibilitatea iminenta de a fi alungat de la borcanul cu miere si este gata la ORICE pentru a pastra extraordinarele privilegii de care se bucura, pentru a continua politica intereselor de grup care a adus Romania pe marginea prapastiei.  Ei stiu ca PDL, ai carui exponenti nu mai sunt si nu se mai pot declara, nu mai poate fi controlat decat prin masuri de forta si ca sunt relativ numerosi membrii acestui partid care au inteles ca grupul Basescu-Udrea-Boc, nociv pentru tara dar si pentru partid, trebuie inlaturat. Devenise clar, de asemeni, ca mai multi parlamentari PDL hotarasera sa voteze motiunea, caderea Guvernului Boc fiind iminenta. Aceleasi informatii existau si despre unii parlamentari din grupul nationalitatilor si din UNPR.Pentru a anihila acest pericol s-a apelat la armele favorite: santajul si mita. Frica, in primul rand, i-a transformat pe parlamentarii asa numitei coalitii in marionete care vor sta cuminti in banci, supravegheati de stapanii lor, si nu vor vota.

2. Aceasta masura de aparare a grupului Basescu-Udrea-Boc anihileaza insasi prevederea constitutionala a „motiunii de cenzura”. Aceasta arma constitutionala a opozitiei politice nu poate avea efect decat daca o voteaza si o parte din parlamentarii majoritatii care sprijina puterea. Daca acestia sunt impiedicati sa voteze, motiunile de cenzura devin inoperante.  Impiedicarea votului este un abuz anti-constitutional care justifica masuri impotriva autorilor deci, cel putin, reclamatia la Curtea Constitutionala. Caderea motiunii, instrumentata prin abuz anti-constitutional, inseamna decesul democratiei romanesti.

3.Grupul, de care vorbeam mai sus, stie ca situatia social-economica, pe care a creat-o in tara, poate duce la miscari de strada periculoase pe care incearca sa le contracareze anuntandu-le drept manevre pregatite de Opozitie. Cu toate ca nu pot argumenta cu nimic concret, Gheorghe Flutur si Elena Udrea au fost pusi sa ne „avertizeze” in aceasta privinta si sa ameninte „voalat” sindicatele. Ma tem ca, de fapt, se pregateste justificarea violentelor pregatite impotriva eventualilor manifestanti, violente despre care este greu sa spunem pana unde le vor impinge cei de la putere.

4.Dupa ezitari, dl Traian Basescu a anuntat ca nu va promulga legea prin care se reducea TVA pentru unele alimente si se anula impozitarea pensiilor sub 2000 de lei. Probabil ca FMI nu a acceptat sa finanteze, in cadrul viitorului nou imprumut, deficitul de cca un miliard de euro ce s-ar fi creat astfel. Inteleg ca FMI este mai intransigent ca totdeauna si ia hotarari carora Guvernul nu li se poate opune. Romania nu mai este o tara independenta.Anunțuri

One response to “Caderea motiunii, decesul democratiei romanesti!

  1. Dna Udrea se lupta in fiecare zi si cred ca intotdeauna iese invingatoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s