Surprise!


Votul unanim prin care s-a legiferat, deocamdata, TVA de 5% pentru unele alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2000 de lei pe luna, a dat nastere unui adevarat scandal si a dat de lucru ziaristilor, comentatorilor, politicienilor, etc. Toti discuta, toti construiesc ipoteze, toti incearca sa ghiceasca ce este in mintea intortochiata a Presedintelui Romaniei, cum va rezolva el, cu extraordinara sa „inteligenta”, greseala legislativa, cum este numit acum acest vot, prin care s-a creat, spun unii, un gol de un miliard de euro in buget. Nimeni nu se intreaba, insa, cum a fost posibil acest vot la care au participat si 7 ministri. Nimeni nu se intreaba daca cel care a dirijat, cu degetul, votul pedelistilor si al satelitilor acestora, adica fostul coleg de marina al lui Traian Basescu si experimentat lider de grup parlamentar, dl Mircea Toader, este chiar atat de ramolit incat sa greseasca in acest hal. Nimeni nu se intreaba daca acest vot nu a fost, cumva, bine gandit si stabilit in prealabil, cu un scop clar si util din punct de vedere politic. Acest scop poate fi urmatorul:

Dl Traian Basescu a coborat in sondaje sub 10%, a ajuns subiect de strigari indignate, a ajuns sa se teama de romani. Dl Traian Basescu are nevoie de o revenire puternica si stabila care sa-i permita sa-si reia drumul spre statutul de dictator absolut al Romaniei, poate pe viata. Cum? Promulgand aceasta lege sau propunand unele mici „corecturi”, ca de exemplu Tva de 7% in loc de 5%, si ajungand, in acest fel, „eroul” milioanelor de necajiti. Popularitatea sa va creste  cu cateva zeci de puncte procentuale iar deficitul de un miliard de euro va fi platit tot de noi. Cred ca Presedintele va rezolva si cu FMI aceasta problema, cu FMI care, de neinteles, il considera pe Traian Basescu adevaratul sef in Romania. In cateva zile ne vom lamuri daca este posibil acest scenariu.

Ma intreb daca aceasta miscare se va face inainte de votarea motiunii de cenzura, asa cum ar trebui sa gandeasca Traian Basescu. Daca ceea ce am scris mai sus nu se va adeveri, inseamna ca dl Traian Basescu a pierdut o mare ocazie nereusind sa convinga FMI. In acest caz dl Basescu va adopta ca solutie decapitarea politica a dlui Emil Boc si chemarea opozitiei la putere.

Reclame

7 responses to “Surprise!

 1. Vasile Marturisitorul

  Tare ipoteza dar, pe masura ce ma gandesc, foarte plauzibila.

 2. Nu m-as fi gandit dar cred ca este o idee pe masura presedintelui. Daca face o astfel de miscare opozitia va fi facuta sah-mat iar banii vor veni de undeva adica din buzunarele noastre.

 3. Nu o va face! Foamea de bani a statului, gurile multe ale clicii politice, care trebuie sa manince si ele ceva, il vor obliga pe Basescu sa nu promulge legea. Si el nu va ajunge sa se implice. Boc si Compania vor veni cu o noua lege, sub pretextul existentei obligatiilor catre FMI.

 4. Si eu cred ca-i un scenariu – circul devine periculos cand e burta goala
  Daca ar fi fost ceva direct atunci se pierdea la capitolul consecventa – si-ar fi discreditat si mai mult capacitatea de administrare a crizei

  Insa daca nu se aproba, atunci cu siguranta ”e ceva putred in danemarca” lor interioara 😉

 5. Pingback: Oraşul sau (şi) oamenii?… « GENUNCHIUL LUMII | Flavius Obeadă

 6. Pingback: Deratizare | Ioan Usca

 7. Pingback: Cârlanii | Gabriela Savitsky

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s