Un an fara neamtul de la Sibiu


Acum un an, calcand peste Constitutie si peste vointa majoritatii parlamentare, formata din PNL, PSD, PC si UDMR, dl Traian Basescu refuza sa-l desemneze pe Klaus Johannis drept candidat la functia de prim- ministru si incepea un joc cinic cu viitorul Romaniei, propunandu-l pe Lucian Croitoru. A urmat criza politica pe care ne-o amintim toti, de care, insa, dlui Traian Basescu nu i-a pasat, scopul sau fiind ca prin jocul de-a soarecele si pisica, cu Parlamentul, sa-l aduca inapoi in fruntea Guvernului, pe Emil Boc, priceputul si harnicul cosas al ierbii de acasa dar, mai ales, al salariilor, pensiilor, indemnizatiilor pentru handicap, etc. A urmat un an de  declin accelerat si dezastruos al economiei, invatamantului, sistemului sanitar, sigurantei cetatenilor, etc. si, poate cel mai grav, de descompunere a democratiei. Se asculta din nou telefoanele, se pare ca reinvie politia politica, am reinceput sa vorbim in soapta si vedem, aproape zilnic, pe posturile de televiziune, jandarmii luptand, uneori violent, cu romanii revoltati si disperati. PUTEM FI SIGURI ca, daca Romania ar fi fost gestionata de un Guvern Klaus Johannis, am fi simtit o incurajatoare imbunatatire a situatiei, am fi simtit ca putem spera, ar fi inceput sa se reconstruiasca solidaritatea nationala. Vinovat, pentru ratarea acestei posibilitati, este Traian Basescu, cel care ne considera, pe noi romanii, drept supusii sai, care nu au voie sa cracneasca, care trebuie adusi in sapa de lemn, care trebuie sa suporte umilinta saraciei aducand lauda stapanului, urmarindu-se, probabil, ca pentru fiecare coltuc de paine sa depindem de statul condus de noul „rege soare”. Supusii sai trebuie sa plateasca imprumuturile enorme, facute pentru a alimenta clientela politica, trebuie sa asculte cum a hotarat sa mai facem un imprumut, in acelasi scop, pentru ca,  daca nu ar fi asa, ar raporta poporului roman, asa cum este dator, ce s-a facut cu miliardele de euro de la FMI, UE, BE.  Acest presedinte crede ca suntem datori sa ne lasam copiii educati dupa ideile incompetentilor pe care-i sustine, ca trebuie sa asistam la distrugerea intelectualitatii de catre semi-analfabeti cu diplome platite, care vor sa plateasca profesorii cu salarii mai mici decat ai soferilor care le conduc limuzinele de lux, ca medicii pot pleca in strainatate ca doar si asa suntem in pragul unei ierni care va ucide batrani, copii, bolnavi, dar si oameni sanatosi subalimentati, etc. etc. Ceea ce s-a intamplat, acum un an si in continuare pe scena politica, trebuie sa fie, intr-o zi cat mai apropiata, anchetat cu seriozitate iar cei care s-au jucat cu soarta noastra, cei care nu vor sa inteleaga ca marea majoritate a cetatenilor le cere categoric sa plece, judecati dupa merit.

Azi, o doamna in varsta, pensionara, imi spunea, plangand: -Ne trateaza ca pe niste cersetori. Vrea sa moara cat mai multi pensionari si vom muri in aceasta iarna. De ce-i uraste cu atata rautate pe batrani? De ce-l supara bucatica de paine, mai mult decat modesta, pe care inca o mai mancam?

In timp ce scriu, un parlamentar pedelist ne ameninta cu criza politica, daca Guvernul va fi rasturnat prin „motiunea de cenzura”, uitand de criza politica, construita, acum un an, de Traian Basescu. Sa fie siguri, toti pedelistii, care se cramponeaza de putere, ca nu va fi nici un fel de criza politica. Criza, de toate felurile, va fi si va dura atata timp cat vom avea Guvern Boc, sau un alt Guvern, manuit de acelasi papusar cinic.

Anunțuri

2 responses to “Un an fara neamtul de la Sibiu

  1. Nu-i uraste numai pe batrani, ne uraste pe toti!

  2. Pingback: Susţinem moţiunea de cenzură | Ioan Usca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s