Sa nu va fie de deochi, Domnule Presedinte!


Aproape jumatate dintre romani sunt convinsi ca soarele se invarte in jurul pamantului. Si mai multi isi scuipa in san daca le taie drumul o pisica neagra sau daca se intalnesc cu un preot. Toti au grija sa plece la drum cu piciorul drept, sa bata in lemn ca sa fie feriti de rele si sa se pazeasca de deochi cu ceva rosu, etc.etc.  De unde, ca bun roman, cred, la randul meu, ca  soarele se invarte in jurul Romaniei, fara sa reuseasca, din pacate, sa imprastie intunericul care adaposteste invartelile unora in jurul banilor publici si fara sa poata lumina mintea celor care cred minciunile guvernamentale. Nu trebuie sa ne miram ca acesti romani, purtatori ai unor solide „convingeri cosmologice”, iubitori de galeti portocalii, sunt gata, ne spune un alt sondaj, sa-l voteze pe Ceausescu pentru presedintia tarii. De altfel am fost avertizati, de la inaltimea Cotroceniului, ca scoala romaneasca scoate „tampiti”. Ati avut multa dreptate Domnule Presedinte. Sa nu va fie de deochi! Aveti grija sa purtati ceva rosu.

In fiecare zi aflam noi fapte care imbogatesc brandul ROMania. In curand, nu va mai fi nevoie de „laudabilele” eforturi ale dnei Elena Udrea. Turistii, in cautare de curiozitati socante, vor umple hotelurile romanesti.

Publicitate

4 responses to “Sa nu va fie de deochi, Domnule Presedinte!

 1. Rezultatul celor 50 de ani de imbecilizare si al ultimilor 20 de democratizare. Mentala.

 2. Radu Milosevici

  Sa nu ne miram de inapoierea, in crestere, a felului in care gandesc cetatenii. Aceasta inapoiere este in relatie directa cu nivelul scolii care a fost lasata pe mana a tot felul de „reformatori”. Care ar fi fost rezultatul acestui sondaj daca se facea in randul cadrelor didactice?

 3. dar la Scoala de Marina nu se invata despre G Bruno, Galileo, Koopenic si despre sfidrea spatiului , a Univrsului in sec XX ?

  poate ca da, sau cu siguranta ca da,
  totul este sa iti placa sa inveti…

 4. St. Prelipceanu

  Dumnezeu ne iubeste si ne-a dat ce meritam. Ma tem ca nu s-a terminat, urmeaza alte bunatati!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s