Marele om de stat si falimentul Romaniei.


Azi Romania a primit, oficial, raportul pe justitie, elaborat pentru Romania si Bulgaria, de catre Comisia Europeana. Nu stiu cand a avut timp dl Presedinte Basescu sa citeasca si sa analizeze acest raport, dar, nu inteleg de ce, s-a grabit sa-si spuna parerea, subliniez: cu vehementa nediplomatica, pe posturile de televiziune romanesti. Dl Presedinte a tinut, cred ca acesta a fost unul dintre scopurile Domniei-Sale, sa ne sperie cu perspectiva neprimirii Romaniei in spatiul Schengen, datorita acestui raport. Nu cred ca dl Presedinte Basescu citeste blogul meu, totusi vreau sa-i fac un serviciu si sa-i atrag atentia asupra unui fapt care se contureaza cu tot mai multa claritate: este posibil ca Romania sa nu acceada in spatiul Schengen, dar din alta cauza. Iar aceasta cauza este modul in care dl Presedinte Basescu a transformat consulatele romanesti din Moldova in fabrici de produs, pe banda rulanta, multe sute de mii de cetateni romani prin acordarea dublei cetatenii moldovenilor. De fapt se urmareste fabricarea de votanti la dispozitia dlui Basescu. Ca cetatean roman nu sunt de acord ca locuitorii altui stat sa modifice vointa noastra, a cetatenilor care locuim si suportam realitatile romanesti. O astfel de modificare, cu consecinte grave, a dus la realegerea dlui Basescu. Oare moldovenii, cu dubla cetatenie, sunt pregatiti si pentru a vota schimbarile ce se vor introduce in Constitutia Romaniei? Intre aceste schimbari nu se va strecura si posibilitatea realegerii dlui Traian Basescu?

Vreau sa subliniez faptul ca, potrivit stilului cu care, din pacate, ne-am obisnuit,  am fost obligati sa ascultam parerile presedintelui fara sa avem posibilitatea sa citim, in prealabil, raportul. Totusi, pentru a putea prezenta cateva pareri de cetatean roman, am facut efortul de a gasi si citi raportul. Aceasta lectura mi-a creat o impresie. Subliniez, o impresie si nu o certitudine. Aceasta impresie este aceea ca la elaborarea raportului au participat romani care i-au dat o anumita orientare care-mi aminteste de parerile unei doamne, fost ministru al justitiei.

Raportul lauda unele organisme, iubite si de dl Presedinte Basescu, printre care DNA. Se dau si cateva date in sprijinul acestor laude. Ma mira faptul ca noi, noi cetatenii Romaniei, stim foarte putin despre aceasta activitate „laudabila”. Inca nu l-am auzit pe dl Daniel Morar prezentandu-ne, in limitele posibile, un raport periodic din care sa intelegem ce a facut acest organism pentru limitarea coruptiei, principala cauza a starii in care ne gasim.  In ceea ce priveste spectacolele gen Gigi Becali, sunt inutile si creaza o impresie penibila. Parerea mea, concluzia la care am ajuns la nivelul meu de cetatean contribuabil, este ca DNA nu a reusit sa sperie sau sa duca in instanta pe nimeni dintre  actorii „marii coruptii”, asa ca nu prea inteleg laudele din raport.

Alt organism, mult discutat in raport, este Agentia Nationala de Integritate si legea prin care, cu ajutorul CCR, a fost, pot spune anihilata. Si in cazul ANI raportul nu cruta laudele. Nu pot sa nu ma intreb: ce a facut ANI? Care sunt cazurile in care a avut niste reusite remarcabile?  Dar seful acestui organism de cate ori ne-a informat cu ce s-au ocupat? Intr-adevar ANI are nevoie de o lege care sa-i permita sa lucreze, de un mecanism care sa blocheze abuzurile si de un sef adevarat care sa reziste presiunilor politice.

In incheiere dl Presedinte Basescu  a declarat ca-si respecta tara la nivel maxim. Si eu mi-o respect la nivel maxim si deplang felul in care este condusa la bunul plac al unor domni si doamne complet nepregatiti pentru aceasta. Incompetenta acestora, incapacitatea de a invata ce trebuie sa faca, fanfaronada care-i face sa creada ca au mintea si pregatirea necesara, si nu ma refer doar la actualii guvernanti, ne-au adus in starea de saracie, dezordine, lipsa de coerenta in conceptia de management national, in care ne gasim. Sa subliniem un fapt grav si tot mai vizibil: esecurile clasei politice, a guvernului si a presedintelui, ii determina sa se apere, pentru a-si pastra puterea, calcand peste democratie. Este uimitor, apropos de acest fapt, felul in care primarul Brasovului, dl G. Scripcaru, si-a permis,  printr-o dispozitie de primar, nr 1061/29.01.2010, sa ne anuleze  dreptul constitutional la opinie si la exprimarea acesteia.

Inchei, rugandu- pe dl Presedinte Traian Basescu sa apere interesele Romaniei, in fata Comisiei Europene, in limbaj diplomatic, cu argumente reale, renuntand la vehementa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s