Aritmetica dlui Traian Basescu


Presedintele unora dintre romani a ajuns la concluzia ca, cu fiecare zi, cresc sansele de aprobare a „motiunii de cenzura”, a carei dezbatere a fost programata, perfect legal, pentru marti, 15 iunie. Ori, programarea dezbaterii si votului pentru ziua de marti are, pentru dl Traian Basescu, 2 mari dezavantaje: 1/Parlamentarii vor veni in contact direct, in timpul week-end-ului, cu alegatorii revoltati, ceea ce ar putea sa-i impinga spre un vot favorabil motiunii, si 2/marti este programat un meeting  pro-motiune care, deasemeni, poate influenta votul. Consecinta aprobarii motiunii va fi, cu certitudine, formarea unei noi majoritati, a unui guvern complet diferit de cel condus de Emil Boc si, spre spaima dlui Basescu, posibilitatea unei noi initiative pentru demiterea presedintelui. Iata ce spune art.113, al 4, din Constitutie: „motiunea de cenzura se dezbate DUPA 3 ZILE de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor 2 Camere.” Deci dezbaterea motiunii putea fi programata, cu respectarea Constitutiei, marti, miercuri, joi, etc. Felul in care se numara zilele, in scrisoarea adresata de dl Traian Basescu este ridicol, ca sa nu folosesc calificativul pe care-l merita.

Sa remarcam insolenta adresarii dlui Traian Basescu catre Parlamentul Romaniei, ca si dubioasa invocare a avizului Curtii Constitutionale.

O ultima subliniere: motiunea de cenzura constituie o extraordinara miza pentru VIITORUL ROMANIEI, pentru viitorul fiecaruia dintre noi, al copii;or nostri..  Viitorul politic al dlui Traian Basescu si a sustinatorilor sai, pe care si l-au compromis singuri prin dispretul aratat vointei cetatenilor, nu are nici o importanta pentru noi.

Aceasta extraordinara miza nu permite, nimanui, sa plece urechea la diversiunile aruncate pe piata politica. Nu va fi, daca se va respecta Constitutia, nici un fel de instabilitate politica. Mai mult stabilitatea se va imbunatati mult prin crearea unui nou orizont de speranta pentru romani. Singura conditie: noul Guvern trebuie format din cele mai importante si competente personalitati  de care dispune Romania.


Anunțuri

4 responses to “Aritmetica dlui Traian Basescu

  1. ion caragheorghe

    Nu-i asa ca toate acestea inseamna disperarea unui politician care stie ca i se apropie sfarsitul?

  2. Radu Mironescu

    Sa nu-i uitam pe parlamentarii care vor vota contra motiunii. Ei nu reprezinta poporul.

  3. Ionut brasoveanul

    Saracu Scripcaru. Ce s-o face daca cade pedeleu? Las ca-i duc eu chiftele

  4. Pingback: L-am întîlnit pe Mitică… Prostraţie « GENUNCHIUL LUMII | Flavius Obeadă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s