UDMR in dilema: pro sau contra majoritatii romanilor?


Este usor de inteles, pentru toti cetatenii Romaniei, ca formatiunea politica (?), cu caracter etnic, intitulata Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania -UDMR- a reusit sa foloseasca, cu multa indemanare, cele 6-7 procente obtinute in alegerile din ultimii 20 de ani pentru a participa la multe dintre guvernarile de diverse culori politice si a obtine numeroase avantaje pentru liderii si clientela sa politica. Marturisesc ca am privit cu un fel de admiratie aceasta indemanare ca si inteligenta politica a liderilor acestei formatiuni. Din pacate, gestul, motivat de interese politice, de alaturare a UDMR la coalitia care inca ii sustine pe Presedintele Basescu si Guvernul Boc, ne-a facut pe multi sa apreciem ca Marko Bela si cei din jurul sau si-au pierdut clarviziunea politica pe termen mediu si lung. Nu comentez acum felul in care UDMR a fost „recompensat”, pentru acest gest, printre altele promitandu-i-se, cred, autonomia teritoriala. Vreau, in schimb, sa dezaprob miopia politica a liderilor UDMR. Cunosteau foarte bine calitatea presedintelui si a premierului, dar nu si-au putut stapani „lacomia”. Peste cateva zile vor fi pusi in situatia de a vota pro sau contra motiunii de cenzura, de a vota pro sau contra propriului electorat, de a vota pro sau contra majoritatii romanilor. Cred ca liderii UDMR inteleg ca un vot impotriva motiunii de cenzura va duce la redeschiderea ranilor, superficial cicatrizate, a relatiilor dintre maghiari si romani, multi intelegandu-l ca un vot impotriva celor multi care doresc un nou guvern. Cum vor proceda? Vor vota pentru motiune daca sunt adevarati politicieni, interesati de propriul electorat si de viitorul tarii ai carei cetateni sunt.

Anunțuri

3 responses to “UDMR in dilema: pro sau contra majoritatii romanilor?

  1. Interesant si adevarat punct de vedere.

  2. Prezenta in guvern nu a adus avantaje maghiarilor de rand dar i-a imbogatit pe lideri. Maghiarii de rand au ramas saraci.

  3. Cum, necum, soarta Romaniei este in mana UDMR, dar si a eventualilor parlamentari dintre independenti sau dintre nationalitati care mai au constiinta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s