Ne-ati mintit din nou, domnule Vladescu!


Il ascult pe ministrul finantelor, dl Sebastian Vladescu, raspunzand motiunii PNL. Vorbind, dl Vladescu a facut imprudenta de a spune romanilor ca, dupa ce i-a mintit, impreuna cu tot guvernul, s-a hotarat ca este preferabil sa spuna adevarul. De fapt, in continuare, dl Vladescu ne minte. Direct sau prin omisiune. Spunand ca datorita hotararii de a arunca greul pe umerii celor mai saraci in Romania nu va fi mai rau, dl Vladescu a spus o minciuna strigatoare la cer. Va fi mai rau. Sacrificarea pensionarilor, bugetarilor, mamelor, copiilor, etc. nu face decat sa amane intru-catva termenul falimentului. Dar pentru putin. Dl Vladescu nu ne-a spus care vor fi efectele perverse ale acestor masuri adoptate fara a impulsiona, prin adevarate masuri anti-criza, productia agricola si industriala. Printre altele, scaderea consumului, implicit scaderea productiei, va aduce reducerea progresiva a incasarilor la buget ceea ce va aduce, peste cateva luni,  marirea TVA si cota unica. Degringolada economiei romanesti se va inscrie pe o spirala descendenta accelerata. Romania va intra in faliment. Dl Vladescu nu ne-a spus nimic despre eventuale masuri care sa blocheze cheltuirea banilor publici pe achizitii absolut inutile cu singurul rost de a dirija bani spre clientela politica. De fapt dl Vladescu nu ne-a spus nimic despre blocarea coruptiei, raul care ne macina de 20 de ani, raul care este principala cauza a dezastrului specific economiei romanesti si care a ajuns la apogeu sub actualul regim. Romania ar fi trecut usor peste influenta crizei mondiale daca nu am trai intr-un mediu economic care nu functioneaza sub imperiul legilor economiei de piata ci sub imperiul coruptiei.  Coruptia functioneaza pe intreg teritoriul Romaniei. Multe afaceri se fac la nivelul administratiilor locale, guvernul inchizand ochii.

Situatia este foarte grea datorita felului in care s-a pierdut, in mod iresponsabil si condamnabil, anul 2009, an in care Traian Basescu a cantat, a dansat si a baut intr-un ridicol spectacol electoral adresat naivilor care l-au votat.

Orice s-ar face nu se pot obtine rezultate fara plecarea lui Traian Basescu si a guvernului Boc, singurul mod in care se poate recastiga, in oarecare masura, increderea romanilor si participarea lor la traversarea dezastrului.

Anunțuri

3 responses to “Ne-ati mintit din nou, domnule Vladescu!

  1. Va mai mira ceva la unii care amesteca notiuni, sensuri, etc ?
    in melange-ul lor nu pot distinge intre minciuna si adevar…

  2. Minciunile au avut loc in perioada lui Tariceanu si de aceea s-a ajuns in situatia de fata.

  3. Preocuparea de baza a pedelistilor este cum sa dea vina pe Tariceanu. S-a furat si atunci dar ceea ce se intampla acum este de necrezut. Felul in care Basescu si Boc ne batjocoresc nu se mai poate tolera. Cei care se fac ca nu vad au interese comune cu politicieni ca Hoara. Principalul vinovat este Basescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s