Recesiune, criza economica, criza de competenta


Ne sufocam sub ploaia de „informatii pe surse”, sub amenintarea cresterii TVA si a impozitului unic pe profit, sub avalansa de comentarii inutile debitate precipitat de catre diversi „experti”. Adevarul este, de fapt, simplu si dureros. Cei ajunsi la putere se zvarcolesc sub presiunea propriei nepriceperi, lacomii si imoralitati. Ajuns, prin votul celor cu dubla cetatenie din Moldova, a romanilor plecati din tara si rupti de realitatile acesteia, pe locul de Presedinte al Romaniei, dl Traian Basescu da din colt in colt, convoaca, neconstitutional, la discutii inutile pe Primul Ministru, incercand, cu disperare, sa gaseasca solutia miraculoasa care sa-l salveze de raspunderea grava pe care si-a asumat-o cand l-a adus in functia de Prim-Ministru pe Emil Boc impreuna cu grupul care se facuse bine cunoscut prin incompetenta. Iar aceasta raspundere este cu atat mai grava cu cat Presedintele Basescu s-a amestecat si se amesteca, in ciuda prevederilor Constitutiei, in administrarea tarii. Rezultatul este prapastia falimentului economic in care suntem gata sa cadem, iar principalul vinovat este Traian Basescu. Constient de aceasta vinovatie, dl Traian Basescu foloseste, printre altele, cu scop de diversiune, dezaprobarea politicii guvernamentale prin gura dlui Sever Voinescu, consilier prezidential, cu toate ca nu cred ca va renunta la Emil Boc. Pana la urma, insa, Traian Basescu si Guvernul nu vor avea incotro si vor recurge, cel putin, la marirea TVA, care ne va fi servita insotita de diverse motivari sofisticate, printre care greselile lui Calin Popescu-Tariceanu, manevrele comuniste ale lui Ion Iliescu, etc. etc. Indiferent de masurile la care vor recurge guvernantii, Romania nu va iesi din recesiune in acest an iar atunci cand va iesi va porni la refacerea economiei de la un nivel foarte jos. Anii 2010 si2011 vor fi anii unei dramatice crize economice, vom asista la un teribil spectacol al mizeriei pe care nu cred ca il mai putem evita. Este necesar, daca actualii guvernanti au un dram de patriotism, ca Presedintele Basescu si Guvernul Boc sa demisioneze. Nu ne putem salva cu politicieni ca Adriean Videanu, Elena Udrea, Sebastian Vladescu, Roberta Anastase, Emil Boc, Traian Basescu si altii de aceiasi categorie. Avem nevoie de un guvern format strict din oameni de foarte inalta competenta, cinstiti si dedicati Romaniei. Orice amanare ne poate fi fatala. Si un sfat: fiti foarte reticenti fata de vorbaria guvernantilor.

06.05. Delegatia FMI si-a amanat plecarea la cererea guvernantilor nostri. Basescu, Boc si ceilalti se dovedesc incapabili, acum, cand suntem pe marginea prapastiei, sa ia 0 decizie. In loc sa-si dea, in corpore, demisia, autorii actualei situatii se cramponeaza de putere. Nu exista decat doua variante: demisia lui Basescu si a lui Boc, sau dezastrul economic.

6 responses to “Recesiune, criza economica, criza de competenta

 1. Nu avem ce astepta. Ori pleaca Basescu si clica, ori ne prabusim.

 2. Este greu sa parasesti puterea, sa lasi din gura tata la care ai supt, dar nu vor avea incotro. Deocamdata mai spera ca se va intampla o minune.

 3. Radu Mironescu

  Ziua de 6 mai va ramane zi de doliu national in istoria Romaniei. Un individ paranoic care, calcand in picioare Constitutia, s-a instalat pe locul de dictator al tarii, si-a permis sa nu ia in seama vointa romanilor, adica izgonirea lui Boc si a camarilei sale. Dorim un guvern care sa stie ce sa faca nu un dictator care s-ar putea sa fie un infractor.

 4. Avem ceea ce merita cei care l-au votat. Eu nu l-am votat dar trebuie sa ma sacrific pentru votul celor din Basarabia, Italia, etc. De ce nu s-a spus nimic despre banii multi furati de gasca lui.

 5. .. croza de moralitate…

  (cît despre atît de invocata ‘decență’… no comment! )

 6. Copilul cretin

  Traiasca Basescu! Ce ne faceam daca venea Geoana la putere? Cine ne-ar mai fi bagat mana in buzunar?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s