Consultari constitutionale sau un nor de praf politic?


Dupa ce am fost lasati sa vedem, pe ecranele televizoarelor, primele momente ale intalnirii dintre Presedinte si Guvern, convocata la Cotroceni sub eticheta de „consultari”, dupa ce l-am ascultat pe Presedintele Traian Basescu enuntand o insiruire supra-stufoasa de subiecte pentru aceste consultari, robinetul informatiilor, destinate celor care trebuie sa taca si sa se supuna , a fost inchis. Totusi putem remarca si sublinia cateva aspecte. Presedintele a deschis intalnirea insistand pe aspectul constitutional al convocarii acestei intalniri, ceea ce este discutabil. Premierul Boc a preluat ideea dar a apasat, mi s-a parut mie, si pe ceea ce s-ar putea numi „independenta”, instituita prin Constitutie, a Guvernului fata de Presedinte”. De fapt, cei doi se simt cu „musca pe caciula” in privinta respectarii Constitutiei si nu pot crede ca Emil Boc nu discuta si nu cere aprobare pentru tot ce face, deci este numai o incercare stangace de a ascunde conducerea, neconstitutionala, a Guvernului de catre Presedinte. O alta remarca: introducerea in discutie a avizului de neconstitutionalitate pentru unele articole din Legea ANI, s-a facut, de catre Presedinte, pe un ton inadmisibil, uitand ce inseamna Curtea Constitutionala intr-un regim democratic. Presedintele uita, deplangand situatia in care a ajuns ANI, lipsa de eficienta a acestui organism, lipsa la care nu s-a referit vreodata.

Nu putem, inca, din lipsa de informatii, sa tragem o concluzie despre aceste consultari, in curs de desfasurare in aceste momente, dar tinand seama de numarul mare de subiecte, imposibil de analizat cu seriozitate in timp relativ scurt, cred ca este vorba doar de dorinta lui Traian Basescu, care se preface ca abia acum afla ce se petrece in Romania, de a-si crea o imagine favorabila in mintea romanilor si, foarte important, de a ne arata ca el este „seful”. Acesta poate fi motivul convocarii la Cotroceni a Guvernului. Deci poate fi vorba de un nor de praf politic.

S-a incetatenit prostul obicei de a-l boteza pe Traian Basescu ,SEFUL STATULUI. Nimic mai neadevarat. Pentru a fi sef al statului trebuie sa ai, sau sa-ti arogi, dreptul de a lua hotarari in domeniul tuturor puterilor statului, ceea ce inseamna dictatura. S-ar putea sa fim pe acest drum, s-ar putea ca excesiva politizare urmarita cu perseverenta, zi de zi, inclusiv prin mult discutata lege a educatiei, sa aiba acest scop, s-ar putea ca sub trambitata reforma a statului, sub trecerea la Parlament unicameral, sub vorbele frumoase despre descentralizare dar si sub folosirea transfugilor pentru formarea unui nou partid, etc. sa se ascunda aceasta dorinta.

Reclame

5 responses to “Consultari constitutionale sau un nor de praf politic?

  1. Radu cel Frumos

    Oare acesti domni sunt intr-atat de lipsiti de patriotism incat nu inteleg ca nu sunt capabil;i sa administreze tara, ca trebuie sa se retraga?

  2. cata risipa si rutina 😦

  3. Fiecare zi aduce o noua confirmare a mersului spre saracirea completa a Romaniei si spre instalarea cutrelor la putere.

  4. Care transfugi? Cuvantul „javre” este mai potrivit.

  5. ion caragheorghe

    Romania se prabuseste. Asta simt si ma cutremur. Sigur ca modificarea Constitutiei inseamna doar mai multa putere pentru Basescu. Despre drepturile noastre nu se vorbeste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s