FELICITARI, DOMNULE BASESCU!


Vizita la Chisinau a Domnului Presedinte al Romaniei m-a uimit prin darnicia cu care s-au facut diverse promisiuni. In timp ce la Bucuresti, seful delegatiei FMI anunta ca vom incheia anul cu 1.000.000 de someri, la Chisinau dl Traian Basescu anunta un ajutor nerambursabil de 100.000.000 de euro. Presupun ca sunt bani ce se vor obtine din disponibilizarea a 100-200.000 de bugetari. In continuare, dupa ce a multumit alegatorilor din R. Moldova, care l-au facut Presedintele Romaniei, dl. Basescu anunta masuri de simplificare si grabire a procedurilor de obtinere a cetateniei romane de catre moldoveni. Probabil ca, intr-un timp nu prea lung, toti moldovenii vor fi si cetateni romani. Care va fi impactul acestei evolutii? S-a facut un studiu? Are de gand, dl. Traian Basescu, sa obtina o modificare a Constitutiei prin care sa mai poata obtine unul, sau poate doua, mandate de presedinte si cauta alegatori? Felicitari, Domnule Traian Basescu, pentru clarviziunea politica, cea care va facea sa nu vedeti criza economica, atunci cand actiona din plin, dar care v-a permis sa-i anuntati sfarsitul pentru 2010.

In timp ce dl Traian Basescu face cadou 100.000.000 de euro Moldovei, Guvernul Boc ajuta pe nenorocitii din Haiti cu 50.000 de euro, adica cca. 30% din cat costa automobilul Lamborghini al unei geniale odrasle de pedelist.

Publicitate

5 responses to “FELICITARI, DOMNULE BASESCU!

 1. Probabil te zgarii pe ochi si pentru banii dati de Romania si celor din Haiti.
  Si nu moldovenii l-au facut presedinte ci 5 milioane de alegatori (care au votat o persoana, nu un grup de persoane cu numele de Geoana).

 2. de ce atata rautate si invidie nu inteleg??? acesti bani vor fi dati in rate pe 4 ani, nu mai intoxicati! Banii nu sunt de la FMI, ci exista de anul trecut de la UE, NUMAI CA DIN CAUZA COMUNISTILOR DIN GUVERNUL RM nu au avut cu cine discuta. Moldovenii stiu ce inseamna sa ai un idiot ca presedinte(Voronin) de aceea Basescu este popular. Nu uitati ca Basescu a avut 5 mil de votanti, marea majoritate provenind din Transilvania, tot bagati la inaintare diaspora degeaba.
  Dvs stiti cum traiesc cei din RM? Fara speranta si intr-o saracie lucie, riscand sa fie inghititi alaturi de Ucraina de Rusia. cum v-ati simti cu vecini rusi la est?
  Bravo Basescu, ai facut o oferta mai buna decat au avut vreodata de la rusi si le-ai inchis gura comunistilor care altceva nu stiu decat minciuna si manipulare.

 3. Si cam cat ar costa automobilele genialelor odrasle ale unui pesedist sau penelist? Ori nu au odrasle ? Sau nu sunt geniale ? Cu ultima parte sunt de acord, nu pot fi geniale daca seamana cu cei din fruntea psd-pnl . Nu au cum sa fie geniale. Iar prostia cu cei care l-au facut presedinte pe Tarian Basescu , ar trebui s-o mai uitati. Sau aveti ca si altii doar o ide fixa? Stiti cum se numeste afectiunea aceea in care ideile sunt fixe, obsesive ? Se trateaza la psihiatrie. Cei care au doar o idee fixa demonstreaza ca au creierul prea mic si daca au 2 idei e mare inghesuiala. Incompetenta este apanajul majoritatii ziaristilor din Romania, deci … imbogatiti-va ideile sau tratati-va !Cred ca nu veti posta comentariul, dar l-ati citit !

 4. In orasele mai mari din Republica Moldova, populatia de etnie romana este minoritara, fatza de cea rusofona. Este un adevar pe care vad ca multi il ignora. La fel in unele regiuni ale republicii. Acordand simplificat si pe scara larga cetatenia romana moldovenilor, este de inteles ca de aceasta facilitate (de a deveni cetateni UE) vor incerca sa profite in primul rand romanii, nu rusofonii. Pasul urmator va fi castigarea rezidentei pe teritoriul Romaniei sau a altui stat UE. In felul acesta se va depopula Republica Moldova de romani, devenind un stat predominant rusofon. Adica, se implineste exact scopul Rusiei, al separatistilor transnistreni si al altor grupari interesate: deromanizarea R. Moldova si pastrarea sub acest motiv a dominatiei actuale. Dar nu oricum, ci – culmea – pe cheltuiala Romaniei si sub pretextul „ajutorului fratesc”!

  Mai ganditi-va inainte sa laudati aceasta mare greseala istorica. Mai ganditi-va si la faptul ca nu se pot discrimina pe criterii etnice acei cetateni ai R. Moldova ce vor primi cetatenia romana si vom umple inutil Romania cu rusofoni. Acordarea cetateniei inseamna si: drept la asistenta sociala, drept la pensie, drept la somaj in conditiile legislatiei romane si a acordurilor bilaterale. A rezolvat Romania deja in conditii decente acordarea acestor drepturi actualilor cetateni si eu nu-mi dau seama? Cine este atat de naiv sa-si inchipuie ca toate aceste promisiuni vor putea fi onorate? N-a reusit Germania sa nu piarda din nivelul de viata al celor din vest in momentul asimilarii Germaniei de Est, asta in conditiile in care teritoriile estice au fost alipite ei, si pretindem noi acum ca Romania isi permite sa gazduiasca o populatie suplimentara, dar fara a-i reveni si teritoriul acesteia…

  Pe scurt: depopularea R. Moldova de romani si cheltuieli suplimentare coplesitoare pentru populatia din Romania, intr-un moment oricum dificil. Oare cine are de castigat cu adevarat din acest joc duplicitar?

 5. Nu intelegi jocurile geopolitice si nici faptul ca acestea implica si cheltuieli.Retorica ta e simpla ideologie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s