Doua drumuri


 

Dupa simulacrul de confruntare, consumat aseara, dupa jalnicele inscenari organizate de Traian Basescu, dupa surpriza vizitei lui Mircea Geoana la Sorin Ovidiu Vantu,  multi romani, descumpaniti, s-au intrebat: incotro? M-am intrebat si eu. Iata ce mi-am raspuns:

Avem in fata doua drumuri complet diferite. Unul este drumul Traian Basescu, celalalt este drumul Mircea Geoana. 

Drumul Traian Basescu este drumul pe care il cunoastem bine, este drumul pe care ne-a purtat in cinci ani de presedintie si care ne-a afectat mult prestigiul international. Sa nu uitam ca Traian Basescu ne-a ascuns multe din deciziile luate, ca, de exemplu, conditiile acceptate in acordul de imprumut cu FMI, ne-a ascuns cele petrecute cu ziaristii luati ostateci in Irak, ne-a ascuns felul in care a fugit Haisam, nu a raspuns in legatura cu afacerile cu armament ale fratelui sau, a mintit in legatura cu copilul pe care l-a lovit dur cu dosul palmei peste gura, etc.etc. Dezbinarea l-a insotit in toti acesti ani, devenind un fel de specialitate nociva a dlui Basescu. Va face la fel intr-un nou mandat. Justitia, invatamantul, cultura, sanatatea, vor suferi in continuare, iar numarul de someri va creste vertiginos, nefiind exclus ca in 2010 sa trecem de 1.000.000. Va continua sa se construiasca haotic , dupa interesele mafiilor economice asociate cu mafiile politice locale. Totodata, Traian Basescu  se va bate ca prin modificarea Constitutiei sa i se dea maximum de putere, dorinta sa fiind „puterea de dictator” prin anularea puterii institutiilor statului. Nu m-ar mira daca ar incerca sa fie presedinte pe viata. Va dezvolta politia politica si va introduce supravegherea si teroarea generalizate. Suntem, din cauza sa, un popor dezbinat si aceasta stare se va accentua primejdios. Va face din Guvern o adunare de acoliti santajabili si servili. Parlamentul va deveni un organism marioneta. In fiecare judet si oras vor fi instalati baroni tip Fluture, mici dictatori locali. etc.etc. Brasovul este unul dintre orasele cele mai apropiate de aceasta situatie.   Romania nu va mai fi o tara libera iar locuitorii sai vor trai in mizerie.  Cei care cred ca exagerez, vor avea posibilitatea ca, in urmatorii cinci ani, sa vada ca va fi , poate, mai rau, daca Basescu va ajunge din nou presedinte. Sa nu uitam ca la nici una dintre confruntari, Basescu nu a spus nimic despre respectarea democratiei. 

Drumul Mircea Geoana inseamna, de fapt, instalarea unui Guvern condus de Klaus Iohannis, capabil sa elaboreze solutii corecte, inseamna un presedinte care, monitorizat indeaproape, va actiona in limitele Constitutiei, iar Constitutia se va modifica printr-o actiune ampla in folosul cetatenilor si nu in folosul Presedintelui. Cred ca Guvernul Iohannis va reusi, printr-o actiune bine tintita, respectand Constitutia si in deplina transparenta, sa aduca la normalitate activitatea institutiilor statului, sa puna pe drumul corect invatamantul, sanatatea, etc. Sunt sigur ca se vor inlatura multe din cauzele care au adus marile erori din urbanism, provocate, mai ales de marea coruptie. Cred ca si cultura romaneasca va simti un sprijin mult mai puternic iar Justitia va avea climatul de independenta necesar. Foarte important este ca Romania va recastiga un loc demn in comunitatea internationala.  Nimeni nu poate garanta, suta la suta, pentru Mircea Geoana, dar am foarte multa incredere in promisiunile lui Crin Antonescu. 

Peste putin timp vom vota. Sa-l rugam pe Dumnezeu sa ne limpezeasca gandurile, sa ne ajute sa discernem adevarul si sa alegem corect. Eu voi vota pentru Mircea Geoana.

Anunțuri

One response to “Doua drumuri

  1. Corect ar fi un sef de stat real independent; deocamdata este convenabil cu independentul Iohannis!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s