Disperare si lipsa de demnitate


Dl. Traian Basescu si sustinatorii sai apropiati simt cum le fuge pamantul de sub picioare. Marea majoritate a cetatenilor Romaniei cer, prin votul lor, plecarea sa de la Cotroceni. Este aproape, foarte aproape, ziua cand vor spune „adio” puterii, onorurilor, banilor publici si privilegiilor de tot felul. Disperarea este acum motorul actiunilor acestor doamne si domni si se simte usor la ce decizii gresite ii impinge, la ce tactica neproductiva au ajuns. Caracteristica acestei tactici este, in primul rand, lipsa de demnitate. Aceste personaje, adica: Traian Basescu, Elena Udrea, Adriean Videanu, Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, etc. ne lasa sa-i vedem in plenitudinea modului gaunos in care gandesc, ne lasa sa intelegem ca pentru ei nu conteaza decat „puterea”. Asemenea lor, actioneaza, constient sau inconstient sau naimiti de pedelisti, cei care, brusc, nu mai pot de grija liberalismului care, vezi Doamne, s-ar pierde prin colaborarea cu social-democratia. Deodata au aparut feluriti teoreticieni ai „dreptei” si ai „stangii”, teoreticieni care, aidoma sefului lor, Traian Basescu, habar nu au ce inseamna dreapta si stanga. Un astfel de individ, numit, cred, Florin Calinescu, baiguia, in seara aceasta la Antena 3, consideratii de acest fel, exprimand, de fapt, sprijinul  pentru  Traian Basescu. Este posibil ca multi alti imbogatiti in conditii la fel de dubioase, multi „smenari” politici, deprinsi cu aranjamentele care le-au adus castiguri imense, concomitent cu saracirea Romaniei, sa fie darji sustinatori ai lui Traian Basescu. Toti acestia, toti ziaristii care,  de frica sau „cointeresati, strecoara indoiala in mintea romanilor, comit un grav atentat la viitorul Romaniei. Asa fac, de exemplu, chiar in acest moment, pe Realitatea TV, Corina Dragotescu si Andreea Pora. Ingrijorate, aceste doua doamne, una mai antipatica decat cealalta, insista, mimand ingrijorarea si cerand garantii asupra durabilitatii parteneriatului dintre PNL si PSD. De fapt dorinta acestora este sustinerea ultimei diversiuni a grupului Basescu. Nu viitorul Romaniei le intereseaza ci viitorul lui Basescu. Daca, in urma efortului tuturor acestora, Romania va pierde aceasta sansa, careia, bineinteles, nu i se poate garanta o reusita de 100%, dar care este acum singura posibilitate de iesire a Romaniei din mocirla in care a adus-o Traian Basescu, putem fi siguri ca vom ramane ultimii din Europa, dar cu Basescu in frunte.   

In timp ce scriu, Corina Dragotescu, Andreea Pora, Adrian Ursu si unii politicieni pedelisti, se straduie, in continuare, la Realitatea TV, sa dea parteneriatului dintre PNL si PSD aparenta unui act ilegal. Discutia este transformata, de catre acesti ziaristi, intr-o ancheta. Se pun, pe un ton acuzator,  intrebari, eufemistic vorbind, absurde si lipsite, in aceasta etapa de relevanta.  N-ar fi indraznit niciodata sa discute in acest fel cu Basescu. Nici odata nu le-am auzit tipandu-si acuzele atunci cand tara a fost supra indatorata, fara ca cetatenii sa fie informati. Nu le-am auzit vorbind atunci cand s-au facut, pe ascuns, legi pentru scaderea salariilor, etc. Nu le-am auzit intreband despre averea familiei Basescu. De ce oare? Putem banui. Schimbarea de atitudine a postului Realitatea TV  poate semnifica o intelegere intre S.O.Vantu si Basescu. Vom vedea. 

Partea pozitiva a emisiunii de la Realitatea TV a fost incercarea de disectie a amestecului intre politica si marile afaceri, prin discutia cu Dinu Patriciu si Sorin Vantu, acceptata, ma mir, de acestia. Din pacate, ziaristele in cauza nu au stiut sa puna intrebari care sa conduca la intelegerea „fenomenului”, in profunzimea sa, de catre cei care urmareau emisiunea, iar izul de cearta de taraba a impins, din nou, spre impresia, daca nu chiar certitudinea, ca scopul este salvarea lui Basescu si nu interesul cetatenilor. Sau cred, oare, ziaristii in cauza, ca exista alegere reala intre Elena Udrea si cei doi „moguli”? Ne-o propun pe Elena Udrea?

Anunțuri

4 responses to “Disperare si lipsa de demnitate

  1. Urmaresc si eu acum realitatea tv. Nu inteleg ce vrea aceasta antipatica doamna Pora. Este subiectiva si da din gura ca o gaita.

  2. In seara de azi l-am putut vedea pe Basescu lovind un copil. Mai trebuie comentat ceva?

  3. @pertisor : Pacat ca nu gandesti inainte sa scrii.
    Intradevar acesta este primul impuls ( asta au si vrut Patriciu,Voiculescu,Vantu) dar daca analizezi minimal cele aratate iti schimbi parerea.
    Citeste aici : http://www.reportervirtual.ro/2009/11/otv-a-luat-iar-caimacul.html

  4. am trecut sa Va spun Buna Dimineata si sa Va doresc o saptamina buna, cu sanatate si cu … speranta 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s