Cine va fi presedintele Romaniei? (3)


 

Este aproape, foarte aproape, deznodamantul razboiului pentru putere, pentru ocuparea celui mai ravnit loc din ierarhia statului roman, pentru functia de Presedinte al Romaniei. In cei 20 de ani ai mini-istoriei post-decembrie 1989, acest loc nu a fost ocupat, inca, de o personalitate autentic-adecvata acestui loc, de un politician onest, foarte inteligent, cu gradul de cultura necesar si, in primul rand, gata sa sacrifice orice fel de interese personale pentru interesele celei pe care ar fi trebuit sa o iubeasca mai mult decat propria sa viata, pentru interesele ROMANIEI. Nici unul dintre cei care au fost presedintii Romaniei nu a fost capabil sa se inconjoare de mari valori, de oameni care sa inteleaga nevoile acestui popor, de oameni care sa alcatuiasca o reala elita conducatoare. In schimb au proliferat tot felul de indivizi dubiosi care, organizati in grupuri de interese de tip mafiot, s-au imbogatit, au scos la mezat averea tarii, au transformat politica nationala in politica propriilor interese si ne-au dus pe ultimul loc intre statele europene. Molima coruptiei a contaminat toate institutiile Romaniei si a devenit, in mod tacit, un sistem  institutionalizat. Putem spera in existenta unei sanse de blocare a regresului si de intrare pe un trend ascendent odata cu cele doua runde de alegeri prezidentiale, din 22.11 si 6.12? Maine, 19.11, vom continua aceasta analiza.

Asa numitele negocieri pentru organizarea unei confruntari intre candidatii la presedintie au ajuns intr-un stadiu ridicol si nu pot sa aduca decat dubii in legatura cu capacitatea de raspuns a acestora la orice intrebare legata de prerogativele Presedintelui Romaniei. Presedintele nu poate neglija nimic din viata social-economica a Romaniei. Insistenta dlui Mircea Geoana pentru dezbaterea numai a problemelor economice este, deasemeni, ridicola. Numai niste indivizi cu o slaba putere de intelegere pot crede ca politica economica a Romaniei este rodul „gandirii” prezidentiale. Rolul presedintelui este acela de a determina, la nivel guvernamental, formarea unui grup de experti de varf care sa elaboreze aceste politici. Daca economia va fi condusa de presedinte, asa cum vrea sa ne sugereze dl Geoana, putem fi siguri ca finalul va fi falimentul, ceea ce a demonstrat si activitatea dlui Basescu. 

Reclame

3 responses to “Cine va fi presedintele Romaniei? (3)

  1. Poate motivaţia domnului Geoană e alta, ţinând cont că poporul s-a săturat de circ. Să-i mai acordăm o şansă. Merită, în comparaţie cu Băsescu.
    Sondajele au arătat că cei doi candidaţi care s-au înfruntat au pierdut în imagine. Poate vom vedea o confruntare decisivă înainte de turul 2.

  2. Simt totul ca o apasare. In plan personal.
    Vreau sa se termine.

  3. Da! Cred ca toti dorim sa se termine. Dar cum se va termina? Sa rezistam inca 2-3 zile si sa-l trimitem acolo unde-i este locul pe marele impostor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s