Minciuna: mediu natural de viata


Toata „clasa politica” lupta cu inversunare, in aceste zile, pentru marele ciolan. Toti stiu ca instalarea unui nou presedinte va alunga de la „ugerul” din care mulge, cu lacomie, actuala trupa prezidentiala si o va inlocui cu o alta.  Adio asfalt turnat cu nemiluita, adio sensuri giratorii inutile si primejdioase, adio trepadusilor care te lingusesc, adio plicurilor dolofane, adio festivalurilor patronate alaturi de fantoma blonda a coruptiei. Merita, gandesc ei, ca in fata acestui dezastru, sa faci orice sacrificiu. Merita sa minti, sa sustii aberatii despre care stii bine ca sunt inventia „laboratorului de partid”, merita sa spui despre adversari ca au fost securisti, ca sunt nepotii lui Bin-Laden, ca se drogheaza, iar daca esti prins cu minciuna sa-ti ceri scuze fara sa clipesti. Ba merita sa inventezi si cate un referendum, absolut inutil, pe banii amaratilor care s-ar putea sa te creada politician cinstit. Orice, numai sa pastrezi locul in care te-ai imbogatit, orice numai sa nu se deschida dosarele pe care le tin incuiate lupii care pazesc oile. Iar, daca, totusi, mafiotii vor pierde ciolanul cel mare, sunt destui cei care asteapta, curgandu-le balele de pofta, sa le ia locul.

Ma intreb: ce simt cei care, cu o nerusinare fara seaman, mint, stiind bine ca mint, cei care sunt gata sa faca orice numai sa se poata indopa cu ceea ce smulg de la gura catorva milioane de oameni, cei care fac cruci mari in timp ce croiesc noi drumuri pe care banii publici se scurg in buzunarele lor? Mai simt oare ceva? Sau minciuna a ajuns sa fie mediul lor natural de viata, mediul in care se simt bine?

Intruchiparea onestitatii, marele salvator, luptatorul cu criza, Lucian Croitoru, a primit, de la patronul sau, lista guvernului pe care-l va prezenta Parlamentului. Marii specialisti in economie si-au pastrat locurile. Metalurgul Gheorghe Pogea si Adriean Videanu, alaturi de Ilie Blaga si altii, sunt specialistii pe care Traian Basescu vrea sa-i pastreze pentru a continua marile succese. Elena Udrea si Emil Boc au ramas in asteptare. Dupa alegeri, Lucian Croitoru se va intoarce consilier pe langa vechiul sau protector, iar guvernul care „modernizeaza” Romania va reinvia.

Reclame

4 responses to “Minciuna: mediu natural de viata

  1. Un guvern portocaliu este tot ce ne mai lipsea nouă ca români. Doamne apără-ne!
    Iar dacă vor cîştiga din nou alegerile va fi vai de ţărişoara asta şi de cei ce nu îşi vor pleca capul în fata PD-L. Să-i trimitem pe banca de rezervă cît încă mai putem!

  2. Oare ce este in mintea celor care cred ca Basescu si pedeleul merita sa mai stea la conducerea Romaniei? Pe langa prostie trebuie sa mai fie ceva.

  3. Ce putem crede despre independenta lui Lucian Croitoru? Se vede, cu usurinta, ca este numai o marioneta in mana lui Basescu. Ce guvern propune acest „domn” format din cei care au facut din Romania tara cu cea mai profunda criza din Europa? Pogea la finante? Videanu la economie? Blaga la interne? Dl Croitoru nu a inteles ca daca, Doamne fereste, Basescu va fi reales, el va fi aruncat imediat si inlocuit cu Udrea sau cu Boc?

  4. Pingback: Metatext de duminică. Alt bricolaj prin blogolume « GENUNCHIUL LUMII | Flavius Obeadă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s