Sa radem sau sa plangem?


15.10.09 ora 10:15  Presedintele Basescu vorbeste in fata presedintilor Curtilor Constitutionale din Europa, la reuniunea acestora, in desfasurare la Bucuresti. Ce cauta oare dl Basescu la aceasta reuniune? Mai este ceva comun intre Domnia-Sa si Constitutie? Pentru dl Traian Basescu, in repetate randuri, Constitutia Romaniei a fost un paravan, facut din vorbe, in spatele caruia a ascuns maniera personala, falsa, super-egoista in care o interpreteaza. Ceea ce face acum, in plina criza politica, pe care refuza sa o rezolve altfel decat in folosul realegerii sale, este un exemplu clar de calcare a spiritului Constitutiei si, in acest fel, a vointei exprimata democratic de romani. In loc sa dea lamuriri in legatura cu acuzatiile ce i s-au adus pentru posibile infractiuni de coruptie, Domnia-Sa incearca sa ne sperie cu imposibilitatea platii salariilor si pensiilor, sa ne insufle gandul ca numai „expertii” lui Boc ne pot salva. Sa nu uitam ca, in timp ce peste tot apar semnele iesirii din criza economica, in Romania criza se adanceste, s-au facut imprumuturi enorme dar nu sunt bani pentru salarii si pensii, iar principalul vinovat este Traian Basescu, cel care a impus un guvern de incompetenti. Acum, cand are nevoie de argumente, dl Basescu si-a amintit ca este nevoie de specialisti in economie si refuza o propunere de premier care ar aduce un trend sanatos in administrarea Romaniei. Sa radem de aceasta smecherie ieftina sau sa plangem de groaza a ceea ce poate iesi din ideile dlui Basescu? 

NOTA -ora 11:05-  Afla ca PDL a trimis o propunere „ultra-secreta” de premier la Cotroceni. Propunerea a fost croita de cativa dintre liderii de varf ai PDL dupa ce l-au consultat pe presedinte. Dl Basescu calca Constitutia astfel: sustine ca constitutionala insusirea propunerii partidului cu cel mai mare numar de parlamentari, lucru neadevarat. Mai sustine ca majoritatea parlamentara trebuie sa o construiasca cel desemnat drept candidat pentru functia de prim-ministru in cele maximum 10 zile pe care le are la dispozitie pentru nominalizarea ministrilor si pregatirea programului de guvernare. Dedesubtul este: in cele zece zile se va incerca „achizitionarea” de voturi prin diverse metode. Daca nu se va reusi, se va castiga, totusi, mentinerea lui Boc in fruntea guvernului de avarie. 

Propunerea se refera, se pare, la Lucian Croitoru transformat, prin vorbe, in „expert” pentru relatiile cu FMI. Nu stiu ce a lucrat Lucian Croitoru la FMI. A fost, probabil, unul dintre sutele de functionari, marunti sau foarte marunti, ceea ce va aduce, din partea sa, un comportament de individ intimidat, in negocierile cu FMI. Pentru mine, relatia acestui domn cu fiica lui Mugur Isarescu inseamna cresterea neincrederii mele in competenta sa reala.

Este sigur ca actiunile Presedintelui, inca, al Romaniei este contrar interesului national, dar si interesului sau personal. Probabil ca dl Traian Basescu crede ca suntem un popor de imbecili care nu reuseste sa inteleaga dedesubturile actiunilor sale.    

Reclame

One response to “Sa radem sau sa plangem?

  1. http://biancapopa.blogspot.com/2009/10/am-incercat-sa-fac-abstractie-de-ce-se.html
    Cam aceleaşi idei generale le-am folosit şi în postarea mea de ieri. Eu zic să plîngem pentru jocurile murdare pe care le face şeful statului. Şi să ne ajute Cel de Sus să rîdem după prezidenţiale pe motiv că – să sperăm – vom fi scăpat de Băsescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s