Logica oportunismului: tradarea interesului national inseamna iubire de tara


Stau cu televizorul deschis fara sa-i dau atentie.  Mintea imi fuge pe alte drumuri, departe de cei ce se perinda pe ecran. Si, totusi, reflex, intorc capul. Cineva, care vorbea despre „stabilitatea guvernarii”, m-a trezit. Trei domni discuta despre motiunea de cenzura depusa la Parlament de PNL si UDMR, in legatura cu Legea salarizarii unitare a bugetarilor, lege supusa, potrivit dorintei presedintelui Basescu, procedurii de aprobare prin asumarea raspunderii de catre Guvern.  Cei trei sunt: D. Sova, parlamentar PSD; B. Ciuca, parlamentar PC si D. Mihalache, fost parlamentar PSD, actualmente membru PNL. Domnii B. Ciuca si D. Sova, care reprezinta in discutie umilita coalitie PSD-PC, ne explica cum a hotarat conducerea acestei coalitii  sa nu voteze „pentru” motiunea de cenzura, din „foarte marea grija” pe care o poarta stabilitatii guvernarii, cu toate ca ei sunt, afirma Domniile-Lor, impotriva procedeului de asumare a raspunderii, etc. etc.

Cata ipocrizie. Marea grija a celor din PSD si PC este nu grija pentru stabilitatea guvernarii ci „grija pentru avantajele guvernarii”, pe care nu ar parasi-o nici in ruptul capului cat timp se mai pot bucura de aceste avantaje. Ce importanta are faptul, de deosebita gravitate, ca Traian Basescu si Emil Boc au desfiintat „practic” Parlamentul, folosind „asumarea raspunderii” Guvernului in locul dezbaterii parlamentare? Ce importanta are felul in care PDL a reusit sa creeze, pentru PSD, imaginea unui partid de iepurasi speriati format din politicieni fara demnitate care se agata de posturile guvernamentale si se tem de fiecare privire incruntata a celor din PDL? Ce importanta are faptul ca, datorita acestui comportament, Mircea Geoana aproape ca nu mai are nici o sansa in alegerile prezidentiale? Ce importanta are imaginea negativa creata in randul electoratului de Mircea Geoana, inca de la tratativele pentru formarea Guvernului, cand s-a predat in mainile lui Traian Basescu pentru locul de presedinte al Senatului? Cat fariseism in afirmatia ca, daca Guvernul ar cadea in urma aprobarii motiunii de cenzura, FMI nu ar mai avea partener de discutie, ca nu s-ar mai putea plati salariile bugetarilor si pensiile. Ca si cum la discutiile cu FMI ar avea vreun cuvant cei din PSD si PC. Ca si cum primejdia reala in care sunt salariile bugetarilor si pensiile nu ar fi provocata de situatia dezastruoasa a finantelor tarii,  opera a PDL, ajutat de PSD si PC.

Interesul tarii este restabilirea de urgenta a domniei LEGII, a legiferarii prin reprezentantii poporului si nu la bunul plac al dlui Basescu. Interesul tarii este instalarea unui Guvern capabil, cu adevarat, sa guverneze. Interesul tarii este eradicarea imposturii, a incompetentilor, a ignorantei, a inculturii, a domniei violentei, a CORUPTIEI. Numai asa se poate ajunge la stabilitate reala. Vorbaria goala, argumentele despre stabilitate, care ascund alte interese, inseamna tradarea interesului national.

Reclame

2 responses to “Logica oportunismului: tradarea interesului national inseamna iubire de tara

  1. O realitate trista

  2. ziua bună
    întocmai, cred că această coaliţie a atins apogeul ipocriziei…
    numai bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s