Cui prodest?


Cui prodest=Cui foloseste   -(explicatie pentru cei carora, ignoranti si cu studii dubioase, li se adreseaza cele de mai jos)-.

 Cu agresivitate, lipsa de tact,  fara sa dea o explicatie plauzibila si acceptabila, Dl. Emil Boc, Prim-Ministru prin jocul intamplarii, a atacat-o pe Dna Ecaterina Andronescu, amenintand-o cu „remanierea” daca va pune in aplicare ordinul prin care isi asuma responsabilitati in verificarea directorilor de scoli numiti cu delegatie. De fapt dl. Emil Boc a sarit in apararea numirii politice a directorilor de scoli, a politizarii excesive a invatamantului. Dl Emol Boc stie ca este foarte important ca PDL sa dispuna de cati mai multi directori de scoli pentru a favoriza alegerea lui Traian Basescu.  Prea putin ii pasa dlui Emil Boc de invatamantul romanesc, de consecintele pe care le are decaderea invatamantului asupra viitorului Romaniei, asa cum rezulta din faptul ca dl Boc nu s-a simtit dator sa ne explice, noua catatenilor, de ce a adoptat aceasta atitudine. Ar trebui ca dl Boc sa nu uite ca Romania nu este proprietate PDL, ca invatamantul este de interes national si nu de interes politic de partid. Doresc sa mentionez reactia stangace a dlui Mircea Geoana, reactie care, impreuna cu altele asemanatoare, face ca electoratul sa-l vada ca pe un trepadus in umbra puterii PSD, ca pe un individ lipsit de personalitate caruia nu poti sa-i incredintezi soarta tarii.  

Dl Becali, bogatas caruia nu i-a verificat nimeni, in mod serios si in fond, felul in care si-a constituit averea, l-a dat afara pe Bergodi din functia de antrenor al Stelei, dupa doar 3 luni de functionare. Dl Becali uita ca Steaua nu este jucaria sa, ca aceasta echipa poate aduce un plus sau un minus prestigiului Romaniei. Dl Becali uita ca banii nu-i permit un comportament arbitrar, uita ca are o  imagine negativa in randul multor romani                                                                                                                                     

Brasovul s-a umplut cu „sensuri giratorii”. Se cheltuie si s-a cheltuit enorm, arbitrar, pentru un sistem de sistematizare nejustificat al traficului rutier si care expune unor grave pericole pietonii si masinile. De ce nu suntem informati care sunt motivele si interesele pentru care dl Scripcaru promoveaza aceste sensuri giratorii, ce avantaje aduc, cati bani, din taxele si impozitele, printre cele mai mari din Romania, platite de noi, sunt cheltuite pentru acestea? Pentru a se face sensuri giratorii s-au facut imprumuturi enorme pe care le vom plati tot noi? Brasovenii au dreptul sa primeasca aceste explicatii si nu numai in legatura cu sensurile giratorii. Brasovul este oras al Romaniei, oras al brasovenilor si nu proprietate privata a dlui G. Scripcaru.

Am dat trei exemple, oarecum la intamplare, de atitudini arbitrare. Cui folosesc atitudinile arbitrare descrise mai sus? Ce distanta este intre arbitrar si abuz? Ma tem ca nu ne va raspunde nimeni. Cei pusi sa administreze, pe diverse trepte, tara, orasele si satele sale, nu par sa se simta in slujba cetatenilor, uita ca au obligatia de a administra, ceea ce este cu totul altceva decat a decide potrivit unor interese straine de cele ale cetatenilor.

Reclame

4 responses to “Cui prodest?

  1. Tactul, in opinia mea , inseamna o anume noblete. Un respect natural.
    Din nefericire, din prea multa nefericire, pentru noi, semnul „barbatiei” a ajus sa fie grosolania. Cine injura mai tare este puternic.Cine intra cu bocancii ,plini de noroi cat mai uscat ,este de temut.
    Chiar ma tem de oameni. De ceea ce urmeaza sa mi se raspunda intr-o situatie sau alta…
    O seara buna!

  2. Cred ca comportamantul arbitrar este caracteristic indivizilor de factura joasa care s-au trezit, fara merite reale, cu bani si pozitii sociale mult prea inalte pentru ei. Sunt foarte periculosi.

  3. Un limbaj mult prea educat, stimate domn. O incongruenta catastrofala vizavi de scursurile care ni s-au pus in frunte…

  4. Ne transformam in tara incultilor, incompetentilor, ignorantilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s