Arta diversiunii


Lipsa de demnitate si, mai ales, lipsa decentei  in comportamentul presedintelui Basescu, a permis presei si, probabil, celor din spatele acesteia, sa-l inghesuie in corzi cu intrebari la care nu a reusit, pana acum, sa dea raspunsuri convingatoare. Sunt sigur ca majoritatea cetatenilor a asteptat sa se lamureasca complet, de chiar presedintele Basescu, banuielile care au planat si, din pacate, inca mai planeaza asupra sa. Este vorba, printre altele, de: afacerea „Flota Romaniei”; cumpararea ilegala a vilei din str. Stefan Mihaileanu, nr 2; apartamentul de lux, estimat la 800.000-1.000.000 de euro, cumparat de Ioana Basescu in ansamblul construit de Puiu Popoviciu; sursa de finantare a campaniei electorale prin care Elena Basescu a ajuns euro-parlamentar; afacerile aparent dubioase ale lui Mircea Basescu, inclusiv cu armament; etc. Dar, in loc ca presedintele Traian Basescu sa iasa in fata natiunii si sa se puna chezas al propriei corectitudini, in loc sa demonteze cu dovezi clare toate acuzele ce i s-au adus, s-a complacut si se complace intr-o atitudine de asteptare, de amanare a unor explicatii clare, ceea ce ne face sa credem ca nu a iesit fum fara foc si ca presedintele nu este inocent. Ca cetatean al Romaniei vreau ca presedintele meu sa fie un om curat, neamestecat in scandaluri de coruptie, fara legaturi cu lumea interlopilor. Vreau sa stiu ca ma pot baza pe presedintele tarii, ca este un om integru, fara pete care sa-l faca santajabil si, sunt sigur, ca mine gandesc toti romanii, cu exceptia catorva corupti. 

In locul explicatiilor, am asistat, in ultimele zile, la evenimente politice, generate de presedinte, direct sau, banui eu, indirect, menite sa distraga atentia opiniei publice si sa intareasca pozitia de candidat in alegeri a dlui Traian Basescu. Astfel de evenimente au fost nenumaratele plimbari la fel de fel de serbari, costisitoare pentru comunitatile care le-au organizat, izvorate dintr-un subit apetit al dlui Basescu pentru „cunoasterea preocuparilor” diverselor categorii de cetateni, agrementate cu dansuri, costume, doamne rrome, palarii, caciuli, interlopi, etc. Printr-o ” interesanta coincidenta”, perioada ultimelor 2-3 luni a insemnat, practic, si desfiintarea Parlamentului prin inlocuirea dezbaterilor si votului cu asa numita asumare a raspunderii Guvernului pentru legi capitale in functionarea statului. Amintiti-va de Codurile, penal si civil, elaborate fara a se determina imperativele sociale ale etapei actuale in combaterea infractionalitatii si conflictelor cu caracter civil. A venit randul educatiei, a salarizarii bugetarilor si a reglementarii numarului de agentii guvernamentale, care se vor aproba tot prin asumarea raspunderii de catre Guvern. In paranteza, fie spus, ce fel de raspundere isi asuma Guvernul? In fata cui? Ce consecinte vor suporta daca rezultatele vor fi proaste? Sa trecem mai departe. Presedintele a tras de urechi, intr-un mod incalificabil,  pe Primul Procuror al Romaniei, pentru neincheierea, pana acum, a dosarelor Revolutiei. Sigur ca aceste dosare au fost tergiversate intr-un mod inacceptabil, dar unde a fost dl Presedinte in ultimii 5 ani? Nu-mi amintesc sa fi cerut Justitiei sa dea atentia cuvenita acestor dosare. Cum sa nu ma mire aceasta interventie, cu numai 2 luni inainte de alegeri? De fapt, nu ma mira nimic. Toate aceste gesturi sunt doar gesturi electorale cu valoare de diversiune, sunt gesturile disperarii, sunt miscari in care dl Traian Basescu, un artist al diversiunii, isi pune ultimele sperante. Ceea ce s-a petrecut la sedinta CSM este deosebit de semnificativ pentru viitorul politic al actualului presedinte.

 

  

8 responses to “Arta diversiunii

 1. M-am saturat de presedinte si de discutii politice. Sa vina alegerile si sa vina altcineva pe acest scaun!!!

 2. Fac parte din categoria celor care prefera sa invete politica de la cunoscatori.Ei o inteleg in meandrele ei alunecoase.
  De aceea va citesc cu atentie.
  Admir limpezimea cu care demontati neregulile.

 3. Ce explicaţie să dea preşedintele privind aşa-zisul caz Mircea Băsescu atîta vreme cît el nu există? Articolul l-aţi postat astăzi, deci nu sîntem în perioada în care lucrurile erau în ceaţă relativ la acest caz. S-a lămurit problema, din cîte ştiu. A fost un caz clasic de manipulare, opera lui SRS. Demontarea lui nu aţi citit-o pe blogul lui Dan Badea? Nu e tîrziu să o faceţi. Cît despre dosarele Revoluţiei, nu aţi aflat de greva foamei în care s-a aflat Mărieş? Nu de aici a pornit „bruscul” interes al lui T. Băsescu pentru aceste dosare? De ce le amestecaţi pe toate? Ca să vă iasă bilanţul mai lung?!

 4. Nu mai suntem o tara, nu mai suntem un popor, nu mai suntem o natiune. Basescu a reusit sa semene vrajba, sa ne invete sa uram, sa ne transforme in fiare lacome. Totul dupa asemanarea lui si a celor care-l folosesc.

 5. Ioana Codarcea

  Cand vom putea sa muncim in liniste? Cand vom scapa de acesti indivizi pentru care nu exista decat buzunarul propriu? Nu au constiinta?

 6. In fiecare Duminica ma rog la biserica sa-i pedepseasca Dumnezeu pe cei care si-au batut joc de noi mai ales pe Basescu care ne-a mintit si nu a facut nimic pentru oameni.

 7. seara bună…
  cred că laţul se strînge şi cred că ar trebui să ne gîndim din ce în ce mai puţin la ce se întîmplă acum şi să ne pregătim pentru ce va fi… după, după noiembrie, desigur…
  toate cele bune!

 8. …”curat murdar” coane fanica !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s