Guvernarea Romaniei. O farsa tragica sau o comedie grotesca?


Traian Basescu, un personaj a carui evolutie pe scena politica romaneasca trece, aproape zilnic, prin episoade tragi-comice, prin episoade care ma tem ca intr-o zi, nu prea departata, vor uimi, prin cunoasterea adevarului, pe cetatenii Romaniei, inclusiv pe cei care inca se mai lasa cuceriti de gesturile de teatru ridicol si hahaielile in care este specialist acest domn. Osciland intre disparitia flotei Romaniei, a patra din lume, si implicarea lui Mircea Basescu in tentativa de a se apropia de miliardele de euro ce se vor cheltui de catre romani pentru apararea tarii, „misterele” vietii politice ale Dlui Presedinte Traian Basescu trec prin banii multi ai Ioanei Basescu, cariera rizibila a Elenei Basescu, tupeul lui Mircea Basescu, actorii, sustinuti de Domnia-Sa, ai unor scandaluri rasunatoare ca dna Ridzi sau dna Elena Udrea, etc. etc. etc. Sa nu uitam consecintele grave ale amestecului incompetent si neconstitutional al dlui Traian Basescu in politica externa, economie, educatie si altele. Sa nu uitam ce pierdere de prestigiu si, mai ales, de apreciere a Romaniei in planul relatiilor externe ne-a adus nepriceperea, grosolania si infatuarea acestui domn.  Este o datorie cetateneasca, a fiecaruia dintre noi sa ne informam, sa gandim cu obiectivitate si sa punem in balanta ceea ce credem ca a facut bun si ceea ce a facut rau dl Presedinte Traian Basescu in cei cinci ani ai mandatului de presedinte al tarii, sa tragem linie si sa votam la apropiatele alegeri prezidentiale asa incat sa putem spune, in fata constiintei noastre, ca ne-am respectat pe noi insine si pe ceilalti romani, ca nu am uitat ca aceasta tara este a urmasilor nostri. Sa nu le lasam o tara in care sa nu poata trai, o tara pe care sa o paraseasca lasand-o celor care au inceput sa se simta stapani aici.

Televiziunile de stiri ne-au prezentat azi, pe larg, intamplarile de la Caracal, intamplari pe care primarul orasului le-a caracterizat public drept reflex al luptei pentru acapararea puterii economice si politice pe plan local. Printre altii, primarul a citat si numele unui senator pe care-l crede amestecat in aceste evenimente. Prezenta intr-una dintre tabere a unui grup numeros, agresiv si super-galagios de tigani poate fi provocata de modul in care unii potentati locali apreciaza ca teama de a nu se spune ca organismele statului iau masuri cu caracter rasist poate determina impunitatea acestora. Dar cu tigani sau fara, lupta pentru transformarea oraselor si satelor in feude ale unor indivizi care, urmarind acest obiectiv, predica descentralizarea, este prezenta in multe locuri.  

Aroganta cu care Elena Udrea calca peste lege; corul politicienilor pedelisti care o sustin cu aceleasi „idei” elaborate la partid; suspiciunile privind folosirea banilor publici; lipsa finalizarii proceselor de coruptie; impresia de destructurare a administratiei publice, asa cum o prezinta presa; continuarea unor cheltuieli inutile sau, cel putin, inactuale; situatia grava in care a ajuns economia prin incompetenta guvernului Boc; balbaiala in stabilirea masurilor anticriza; etc. etc. au adus o stare de profunda nemultumire in constiinta foarte multor cetateni. Tot mai multi cred ca trebuie sa se schimbe esenta guvernarii. Aceasta schimbare presupune, in primul rand, plecarea lui Traian Basescu din fruntea tarii. Demisia imediata a acestuia i-ar aduce, din partea prea ingaduitorului popor roman, un anumit grad de iertare pentru multe dintre greselile grave, voite sau nevoite, pe care le-a facut.       

Reclame

4 responses to “Guvernarea Romaniei. O farsa tragica sau o comedie grotesca?

  1. voi lasa deoparte partea politica. cert este faptul că România zilelor noastre sufera, si va suferi de la o zi la alta, pentru ca disperarea creşte, bandiţii sunt şi ei in recesiune şi vor recurge la fapte disperate pentru a-şi face „plinul”.

  2. asa e – autonomia asta e buna dar nu acum, ci peste alti douazeci de ani – atunci cand probabil cei alesi vor fi deprins cat de cat exercitiul politic, cand or sa-si dea seama de responsabilitatea pe care o au si in fata istoriei.
    Astia d-acum in mod sigur nu pot gandi in astfel de termeni – isi raporteaza personalitatea doar la … reflectoarele media !

  3. Aripile Vantului

    Speranta moare ultima. Ce se va intampla daca, totusi, va muri, ucisa de noi?

  4. ne miram intr aiurea !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s