A servi sau a nu servi Romania


 Cursul evenimentelor, cu sinuozitatile, consecintele incalculabile si surprizele de necrezut pe care le poate aduce, a scos la iveala si a aruncat in fruntea tarii, niciodata intamplator, personaje sau personalitati surprinzatoare ca tablou al calitatilor. De la abjectie pana la cinste fanatica, de la prostie pana la geniu, istoria tarii noastre este o galerie uluitoare a ceea ce au lasat in urma acesti indivizi. Eroism sau lasitate dezgustatoare, minciuni si adevaruri politice,  critica inversunata sau credulitate imbecila,  suferinta si vieti chinuite, saracie si coruptie,  acestea sunt culorile cu care este pictat tabloul numit Istoria Romaniei. Este de datoria istoricilor, care vor veni, sa scrie intr-o zi adevarata noastra istorie, dezbracata de minciunile propagandistice cu care a fost alterata de multe ori. Doar asa vom putea sa ne cunoastem, ne place sau nu, asa cum suntem. Este posibil ca, atunci, multi falsi eroi sa se  prabuseasca in uitare, in timp ce vom afla, poate, cat  datoram unor oameni care au sacrificat mult, poate ca si viata, fara ca manualele sa vorbeasca despre ei, aceleasi manuale preamarind, in schimb, pe cei care ne-au mintit. Traim momente al caror dramatism, ale caror posibile consecinte grave, pot sa ne scape in vartejul grijilor, lipsurilor si scandalului mediatic starnit de personaje banale, insignifiante, care-si ascund mediocritatea sub vorbe, sub multe vorbe lipsite de fapte. Vreau sa ma refer la unul dintre aceste personaje. Este vorba despre Traian Basescu, adus in varful ierarhiei statului de sperantele, inselate mai tarziu, ale unui popor dezamagit. Incerc sa desprind, in cei aproape cinci ani de exercitare a functiei de Presedinte al Romaniei, ceva pozitiv si cat de cat remarcabil pe care sa-l datoram dlui Traian Basescu. Nu gasesc nimic. In schimb stiu ca este autorul pozitiei de inferioritate pe care ne situam in relatiile noastre externe cu statele din Uniunea Europeana, al relatiilor de animozitate cu state importante ca Rusia si Ucraina, al gafelor fata de tari ca Ungaria sau Moldova. Presedintele jucator, care trebuia sa apere poarta Romaniei, a reusit cateva auto-goluri ale caror consecinte, se vor simti mult timp. Printre altele neincrederea, lipsa de colaborare din cadrul Guvernului, promovarea unor personaje caracterizate prin incompetenta, sunt opera directa a Presedintelui. La aceasta se adauga indecenta cu care si-a promovat familia, cu care a refuzat sa explice alegatorilor sursa averii pusa in discutie de presa, dar si inconsecventa opiniilor politice pe care si le  schimba fundamental de la o zi la alta. Impartasesc opinia Dlui Emil Constantinescu: prea multa vorbarie din jurul dlui Traian Basescu, chiar daca este vorba de gafele acestuia, il mentine in topul candidatilor. Ajutati-ne sa-l uitam.

Dl Traian Basescu face parte dintre cei cativa carora mersul istorie le-a incredintat soarta tarii. Dl Traian Basescu a avut marea ocazie de a servi Romania, ceea ce nu se poate fara SACRIFICIU.  Sunt de parere ca nu a facut-o. Mai mult, nu a stiut sa ceara acest sacrificiu, nu a stiut sa faca din servirea Romaniei telul celor care se cred politicieni.

In momentul de fata 7 ministri au plecat in concediu. Nu au ramas nici macar cei ce trebuiau sa discute cu delegatia FMI. Asa inteleg acesti domni, apropiati ai lui Traian Basescu,  sa serveasca Romania,  

       

Reclame

4 responses to “A servi sau a nu servi Romania

 1. …ce treaba au ministrii cu Traian Basescu si cu FMI ?! cine si ce treaba mai are cu ce ?! Se pare ca in capul (patrat) al unora singura care mai are grija de Romania e criza…biliara ! biliara de la bilutele unuia de care n am mai auzit in ultima vreme…sa si le fi pierdut cumva ?Traian Basescu e singura sansa pentru Romania, restul sunt foarte buni …candidati pe viata !!!

 2. seara bună…
  jalnic. suntem într-o fundătură aproape umilitoare. remarcabilă schiţa Dumneavoastră de portret a României acestui moment…
  o seara frumoasă!

 3. Aripile Vantului

  Suntem multi cei care intelegem in acest fel situatia Romaniei. Vom fi destui?

 4. aici totul e miez

  ”nu a stiut sa faca din servirea Romaniei telul celor care se cred politicieni”

  logic, omeneste, si simplu …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s