Va candida Oprescu la prezidentiale?


 

Sub acest titlu, in timp ce scriu, Ion Cristoiu discuta, in „zig-zag”, cu dr. Sorin Oprescu, medic bine cunoscut care si-a abandonat meseria in favoarea fotoliului de primar general al Bucurestiului. Sunt multi medici, in Romania, care s-au „dedicat” politicii, dar nu de talia lui Sorin Oprescu. Bucurandu-se de o notorietate comparabila, poate chiar mai puternica, Irinel Popescu, chirurg de al carui nume se leaga in Romania, pe drept sau pe nedrept, transplantul de ficat, este un alt medic care s-a lasat absorbit de mirajul politicii ocupand, dupa un neasteptat insucces in alegerile uninominale, fotoliul de presedinte al Casei de Asigurari de Sanatate. Amandoi sunt oameni demni de stima, oameni cu realizari care-i ridica mult, foarte mult, deasupra celor care, de multe ori incapabili sa realizeze ceva ca profesionisti, au intrat in politica pentru BANI. Si, in acest caz, ce i-a motivat pe niste profesionisti de acest calibru, ce i-a ispitit determinandu-i sa intre in mediul, cel putin dubios, al politicii? Nu mi-as fi pus aceasta intrebare in cazul lui Ion Bazac, medic care nu si-a practicat meseria preferand sa vanda automobile Ferrari, alegere care i-a adus o importanta avere dar l-a descalificat ca medic. Intrebarea este valabila in cazul celor doi si, marturisesc, ma obsedeaza si, inca o marturisire, nu pot accepta raspunsul care-mi flutura prin „fata ochilor.

NOTA:   Raspunsul dlui Sorin Oprescu a fost: „Nu m-am hotarat, mai am nevoie de timp, dar iau in considerare aceasta posibilitate”. Concluzia dlui Ion Cristoiu, la incheierea emisiunii: „Dupa raspunsurile date sunt sigur ca v-ati hotarat sa candidati”. Deoarece, in ultimul timp, dl Ion Cristoiu prefera mersul in zig-zag celui in linie dreapta, ma intreb ce a vrut sa provoace in mintea dlui Sorin Oprescu.

Reclame

8 responses to “Va candida Oprescu la prezidentiale?

 1. Sorin Oprescu va candida, pentru ca isi doreste cu ardoare asta, avind in vedere virsta….

 2. Tabloul candidatilor la prezidentiale arata jalnic. Alegatorii inteleg greu ce pericol este Basescu pentru Romania. Indivizi ca Becali si Vadim Tudor avanseaza in top. Daca Sorin Oprescu se va hotari sa candideze configuratia topului va suferi schimbari importante.

 3. Salut candidtura lui Oprescu. Macar nu-mi va fi rusine asa cum imi este cu Basescu ca presedinte.

 4. Radu V. Prigoana

  Multi romani nu inteleg si s-ar putea sa nu inteleaga, cat de importante sunt alegerile prezidentiale pentru viitorul Romaniei. Daca nun scapam de mafia care se intinde ca lepra, Romania va ajunge o tara a jafului organizat, a saraciei si a legilor fara valoare.

 5. Voi vota pe cel meritat de romani, pe cel mai potrivit cu alegatorii nostri. Voi vota cu Basescu!

 6. Eu cred că Sorin Oprescu va candida. Şi mai cred că are şanse reale să câştige.

 7. Diaconul Coresi

  Cum se face ca ajung sa candideze numai din cei in care nu am incredere?

 8. De ce fac medicii politica? Poate ca e mai putin stres decat in spital? Poate ca imunitatea ( parlamentara) reprezinta alternativa lipsita de griji a amenintarii malpraxisului? Poate ca mana chirurgului tradeaza inaintea mintii? Sau poate ca sentimentul de control si farama de dumnezeire pe care aceasta meserie o presupune sunt inlocuite pe nesimtite de nevoia de putere si dominatie? Motivul pentru care fiecare dintre ei face schimbarea ii deosebeste ca mod de actiune si ierarhizare a prioritatilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s