Din indraznelile presei brasovene! (1)


 Unul dintre foarte putinele ziare brasovene care indraznesc sa-si asume riscul de a comenta si cate ceva din problemele de fond ale Brasovului, ataca, sub titlul „Consilierii locali nu sunt racordati la CET”, taxele inacceptabile pe care trebuie sa le plateasca un abonat la serviciile CET-Brasov pentru a se putea debransa si a incerca o alta solutie pentru caldura si apa calda, asa incat sa nu riste sa ramana nespalat cu lunile. Printre altele, merita sa afle cat mai multi ca, dupa ce face tot felul de cereri si plateste niste taxe greu de inteles, cetateanul afla ca i se va rezolva cererea intr-un timp atat de lung incat accepta sa plateasca si o taxa de urgenta care este de „numai” 1200 de lei, adica 12 milioane de lei vechi. Cei de la CET nu au inteles, dar vor intelege dupa ce vor falimenta, ca ei sunt un furnizor ca si cel de la taraba caruia cumpar patrunjel, sau ca si cel de la care cumpar carne, etc.etc. si ca trebuie sa se supuna legilor pietii, renuntand la incercarile de a se comporta ca un monopol. Ce ar zice stimatii si (prea) bine platitii directori de la CET-Brasov daca ar fi obligati sa cumpere lapte, sau cartofi, sau pantofi, de la acelasi magazin si numai dupa ce platesc cateva taxe sa poata scapa de aceste servicii obligatorii? Sunt sigur ca s-ar revolta si pe buna dreptate. Asa sunt revoltati si beneficiarii serviciilor prestate de Domniile-lor. Ziarul pune situatia grava existenta pe seama faptului ca, nefiind bransati la CET, consilierii locali nu sunt interesati personal de toate acestea, de fapt ziarul vrea sa spuna ca acesti consilieri nu-si fac datoria. Despre CET se pot discuta multe. Printre altele despre sumele imense inghitite sub forma de subventii, din care nu s-a facut, practic, nimic care sa inlature, macar in parte, cauzele actualelor necazuri. Toti acesti bani au fost inghititi de gaura neagra a incompetentei. Nu s-a facut nimic pentru a rentabiliza real CET-ul. In ciuda a numeroase promisiuni, multe fanteziste, aflam periodic ca CET-ul este in pragul mortii. Daca ni s-ar spune adevarul, de catre cei care-l ascund, am afla ca din acesti bani s-ar fi putut subventiona, apreciez, 50% din costul instalarii de centrale termice de apartament la toti cei bransati la CET, sau s-ar fi putut aplica alte solutii. Pentru aceasta era nevoie sa se apeleze la specialisti si nu sa fie ascultati diversi indivizi care credeau ca pot face o buna afacere personala cu aceasta centrala. Dar acesta este numai unul dintre subiectele dureroase ale vietii brasovenilor. Chiar cu riscul de a nu folosi la nimic, cred ca trebuie sa scoatem la suprafata aceste racile acoperite cu „asfalt”.

Reclame

4 responses to “Din indraznelile presei brasovene! (1)

  1. Asa am auzit, ca trebuie multa indrazneala pentru o cat de mica critica adresata primarului si clanului sau. Cum se razbuna de se tem toti de el? Faina democratie pedelista!

  2. Brasovenii merita ce au. Ei aplauda ca mari realizari asfaltul de proasta calitate pus pe multi bani care nu se stie unde ajung si sensurile in care sau bagat bani gramada si incurca circulatia, Nu se face ce trebuie.

  3. Ziua buna…
    multa indrazneala, da, de multă indrăzneală am ajuns sa avem nevoie ca să spunem ce ne doare… nu că ar şi conta ce spunem. 🙂
    toate cele bune!

  4. Ati vazut in Brasov ca toate casele memoriale stau sa se prabuseasca? Faceti ceva, brasovenilor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s