Alungati zarafii din templu!


Azi, 28 iunie, Presedintele Traian Basescu si-a continuat propaganda electorala la ceremonia religioasa de intronizare a noului Episcop de Slobozia si Calarasi. Calcand peste canoanele bisericesti, Presedintele si-a permis sa vorbeasca DIN FATA ALTARULUI, loc din care numai preotul se poate adresa credinciosilor, iar inaltii ierarhi prezenti, in frunte cu Prea Fericitul Patriarh, i-au permis sa o faca. Este inca o cedare a Bisericii in fata clasei politice, in fata principalului exponent a celor ce s-au instalat in fruntea Romaniei, o renuntare la inca o particica din autoritatea si prestigiul Bisericii. Astfel de cedari au facut ca  Biserica Ortodoxa Romana sa aiba mari datorii fata de cetatenii acestei tari, datorii pe care trebuie sa le plateasca. Coruptia, lacomia, insusirea averii obstesti, transformarea incompetentei intr-o adevarata institutie de stat, molima imoralitatii, decaderea invatamantului, toate ar fi putut fi oprite, sau macar diminuate, daca Biserica ar fi luat pozitie, daca ar fi fost condamnate in predicile preotilor, daca modestia si curatenia sufleteasca ar fi fost propovaduite , dar si insusite ca exemplu pentru credinciosi, de catre preotimea ortodoxa. Din pacate, mai marii Bisericii Ortodoxe Romane nu au inteles ca suntem in primejdie, nu au inteles ca romanii au nevoie de ajutorul lor, nu au inteles ca separarea bisericii de stat este de folos, in primul rand, bisericii, nu au inteles ca biserica poate trai fara banii multi pe care-i primeste de la bugetul statului, castigand, in schimb, puterea de a spune adevarul. Este timpul, Inalti Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, sa alungati  zarafii din templu!

Anunțuri

4 responses to “Alungati zarafii din templu!

  1. Seara bună…
    Mă îndoiesc că o vor face…
    Toate cele bune!

  2. @i.o.flavius Buna dimineata! Si eu. Din pacate, in loc ca in societatea romaneasca sa se simta influenta moralizatoare a bisericii, se simte, in randul unora dintre „slujitorii” sai, influenta imoralitatii stratului social care sufoca societatea noastra.

  3. v ati fi simtit mai bine daca acolo era Mircea Geoana sau Adrian Nastase ? Traian basescu e presedintele Romaniei si cred ca ar trebui ca legislatia sa sanctioneze drastic pe cei care aduc atingere institutiilor statului doar asa de dragul de a face campanie altora….

  4. Pe zi ce trece ne putem face o impresie tot mai completa despre ce face T. Basescu ca Presedinte al Romaniei. Nu a facut si nu face nimic. Se ocupa de interesele lui si ale fetelor. Este pererea mea si amdreptul la ea. Nu-l voi vota.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s