Ati gresit, domnilor de la Rosia Montana Gold Corporation


Cei care difuzeaza publicitate manipulatoare au vreo raspundere? Cred ca nu. Asta explica faptul ca nici o televiziune nu a ezitat sa preia minciuna intitulata: ce poate face Romania cu 4 miliarde de dolari? Privesc la cei care raspund cu toata seriozitatea la aceasta intrebare si inteleg ca ei cred in aceste miliarde. Raspunsurile sunt construite ca si cum dolarii stau gramada si trebuie numai sa ne hotaram unde sa-i investim. De fapt este o minciuna. O mare minciuna. Cei de la Rosia Montana Gold Corporation, care vor sa ne faca sa credem in „binefacerile” spolierii Romaniei, a viitoarelor generatii, de ultimele rezerve de aur, recunosc, pe site-ul lor ca cele 4 miliarde se compun din 1,8 mld -ce vor reveni statului sub forma de dividende, impozite pe salarii, redevente, alte taxe- si 2,2 mld bani cheltuiti in Romania pentru resurse umane, energie electrica, transport, constructii, reactivi, piese de schimb. Deci, chiar daca s-ar adeveri intru-totul alegatiile celor care doresc  aurul Romaniei, statul ar putea investi 1,8 mld dolari, departe de 4 mld, cum suntem manipulati sa credem, iar acesti dolari au nevoie de multi ani pentru a fi palpabili. Reclama, despre care vorbim, se repeta obsedant. Insistenta o face de-a dreptul suspecta. Iar argumentele, colorate cu compasiunea pentru locuitorii locului, ma fac si mai banuitor. Cei ce se bat pentru aurul Romaniei au gresit, insistand prea mult ne-au facut sa intelegem ca trebuie sa fim super-circumspecti. Romanii trebuie sa ceara guvernantilor: Pastrati acest acest aur pentru urmasii nostri. REFUZATI  CATEGORIC  ACEASTA AFACERE. REFUZATI INFESTAREA CU CIANURI A ROMANIEI.  Sau mai sunt si alte dedesubturi?     

4 responses to “Ati gresit, domnilor de la Rosia Montana Gold Corporation

 1. Cu totii am inteles cate ceva !
  Unii au luat mesajul ca atare, altii si-au pus intrebari !
  Care-i scopul acestui obsesiv spot – cui se adreseaza el ?
  Pentru ca nu multimea are putere de decizie ci doar reprezentantii ei !
  Sa fie acest spot facut pentru reprezentanti ?
  Ma-ndoiesc !
  Nu cumva rolul acestui clip este de a justifica o proxima decizie interesata ?

 2. scuze, ultimul rand a se citi ” Nu cumva rolul acestui clip e de a initia un fals curent de opinie care sa duca la justificarea a unei decizii ?”

 3. alexandru arsinel

  infestarea romaniei cu cianuri??? pe mine ma exaspereaza si unii, si ceilalti. si cei care fac reclama, si voi, care exagerati totul si militati de dragul militatului…
  as vrea sa se stie exact ce urmari poate avea exploatarea, sa se minimizeze efectele negative, sa se faca o comunicare corecta si completa si atunci da, sunt de acord sa se dea drumul la mina.

 4. @alexandru arsinel Din pacate, despre urmarile reale ale exploatarii nu se va sti adevarul complet decat, ma tem, prea tarziu. Interesele, masurate in bani incasati de cu totul altii decat locuitorii din Rosia Montana, de mila carora plang cei de la Rosia Montana Gold Corporation, sunt prea mari ca sa putem crede ca ne vor spune adevarul. Este bine sa nu uitati ce s-a intamplat si cu alte resurse ale subsolului romanesc, de ex: petrolul pe care il exploateaza altii, Romaniei revenindu-i foarte putin, sau gazul metan, etc. Aveti dreptate, nu trebuie sa exageram, dar nu trebuie, de frica exagerarilor, sa ne lasam spoliati de bruma pe care o mai avem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s