CACEALMAUA!


Privesc, inmarmurit, ecranul televizorului. Insotite de vocea crainicei, curg cifrele, de necrezut, ale „viitoarelor” salarii de care se vor bucura bugetarii. In locul celor 50%, la care se parea ca au renuntat, profesorii vor primi salarii duble, iar unii triple. Un soldat sau un agent de politie debutant vor primi 2280 de lei, un capitan 6480 de lei, in timp ce seful armatei se va bucura de 8190  de lei. Nu vreau sa mai insir alte cifre, le poate gasi oricine cu usurinta,vreau sa descifram, insa, ce este in spatele lor, in spatele promisiunii, facuta cu jumatate de gura, ca legea si,deci, salariile vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2010. Putem fi siguri ca nu s-a intamplat vreo minune, economia Romaniei nu a progresat peste noapte, dimpotriva, a regresat si regreseaza. Aceste salarii, difuzate ca ceva senzational de mass-media romaneasca, nu au acoperire. Contribuabilii platesc, deja, impozite aberante. Orice marire a acestora va paraliza majoritatea agentilor economici. Oare cei instalati la carma Romaniei nu stiu toate acestea? Si daca stiu, de ce nu ne spun adevarul? Din doua motive: promisiunea acestor salarii va bloca orice fel de proteste in acest an, in special in foarte delicata perioada a campaniei electorale a lui Traian Basescu si, totodata, speranta acestor salarii se va lega, in mintea bietilor oameni, de realegerea acestuia. De fapt, asa cum au castigat alegerile, cei de la putere vor sa se consolideze si sa-l realeaga pe Traian Basescu, prin minciuna.  Este vorba de o mare cacealma. Urmeaza altele, la fel de incredibile. Incredibila este si credulitatea noastra.

Nota: Legea cu noile salarii se va aproba dar, dupa realegerea lui Traian Basescu, prin drepturile pe care si le-a dat prin OUG 61, Guvernul o va modifica, o va amana, etc.  Dupa care va urma rafuiala si reducerea la tacere a adversarilor politici.  

Anunțuri

6 responses to “CACEALMAUA!

  1. Nu suntem creduli. Credulitatea ajunsa in halul acesta se cheama IMBECILITATE.

  2. Traian Basescu este un om adevarat. Cinstit, devotat poporului si familiei sale, modest, om de mare cultura, trebuie votat de tot poporul. El ne va duce pe noi culmi de prosperitate si progres. Imi dau lacrimile cand il vad.

  3. @Anageo Marturisesc: nu am inteles daca esti ironic(a) sau crezi in ceea ce ai scris. Si mie imi dau lacrimile cand il vad, inca.

  4. Saint Bernard

    Ca profesor sunt disperat. Nu sunt atat de nerealist incat sa cred in salariile utopice promis. Ma tem ca nu se vor mai plati nici salariile de acum. Ce voi da de mancare copiilor?

  5. Sunt inspaimantat. Incotro mergem? Imi vine sa cred ca am incaput pe mana unor indivizi decare trebuie sa ne temem!

  6. vecina de vis-a-vis

    Putem sa schimbam sloganul: „Proletari din toate tarile uniti-va!” in „Proletari din Romania deveniti bugetari!”? Daca tot se promit astfel de salarii bazandu-se pe munca celor din domeniul privat, care au salarii mult, mult mai mici dar calculate pe baze reale, economice, de ce sa nu incercam si noi sa concuram pe posturile bugetare? Macar fiorul concurentei sa il simta daca cel al moralitatii nu adie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s