Drumul spre iad este pavat cu abuzuri


Va recomand o lectura interesanta, plictisitoare dar de mare interes pentru orice cetatean roman care spera ca undeva, candva, se va intalni, in Romania, cu democratia reala, cu respectul legilor si al banilor publici munciti de el si altii ca el, care spera ca va simti consideratia la care are dreptul, ca i se va spune adevarul si ca nu va mai fi  tratat ca sluga celor cativa ajunsi in varful ierarhiei statului. Lectura pe care v-o recomand este Monitorul Oficial din 9 iunie, in care s-a publicat Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 61 pentru modificarea si completarea Legii nr. 24/2000, privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative. Ce urmareste Guvernul? Simplu! In scurt timp Codul Penal si Codul Civil vor fi aprobate prin asumarea raspunderii de catre Guvern, urmand sa intre in vigoare, probabil, de la 1 ianuarie 2011. Potrivit OUG, despre care discutam, pana la acest termen Guvernul va putea sa le modifice cum va dori, sa mareasca sau sa micsoreze pedepsele, sa dezincrimineze complet unele infractiuni, etc.etc. Mai mult, aceste modificari se vor putea face, subliniez, de catre Guvern, oricarei legi neintrata, inca,  in vigoare. Sa presupunem ca o lege, care deranjeaza pe cei de la putere, va intra in vigoare maine, Guvernul o va putea modifica azi. Nu intru in alte detalii. Am vrut sa subliniez arbitrariul pe care-l introduce aceasta ordonanta prin diminuarea substantiala a rolului Parlamentului si prin transformarea Guvernului in organ legislativ. Ordonanta de Urgenta nr. 61/2009 este, dupa parerea mea, anticonstitutionala. Sper, dar nu sunt sigur, ca va fi respinsa de Curtea Constitutionala. Ea a fost elaborata de Ministerul de Justitie, de acelasi Catalin Predoiu, numit ministru liberal in Guvernul Tariceanu, dar pastrat de Traian Basescu si in actualul guvern.  Cu timpul vor putea fi descifrate interesele legate de presiunile facute pentru aprobarea in graba a noilor coduri, cu scurt-circuitarea Parlamentului, dar si de pastrarea dlui Predoiu in functia de ministru. 

Nota: Trebuie sa se inteleaga, cu claritate, ca aceasta OUG face parte din suita de pregatiri pentru iadul dictaturii lui Traian Basescu, in cazul ca va fi reales presedinte, dar poate pregati, pentru cazul ca nu va fi reales, o varianta legalizata, de ochii lumii, pentru prelungirea actualului mandat. In Codul Penal se vor putea introduce prevederi pentru pedepsirea oricarei incercari de protest si NU UITATI, in proiectul Codului de Procedura Penala, care va fi aprobat mai tarziu, exista o prevedere pentru legalizarea „anchetei sub tortura”. UNDE ESTE SI LA CE NE FOLOSESTE UNIUNEA EUROPEANA?

Reclame

4 responses to “Drumul spre iad este pavat cu abuzuri

  1. Gheorghe din Buruienesti

    Ce mai conteaza? Jocurile sunt facute.

  2. Sa ne ia contributia financiara, sa ne cumpere maine-poimaine dealurile si muntii si apele si campurile. Sa ne decimeze prin masuri de austeritate impuse categoriilor fragile (pensionari, copii,batrani, tarani) si sa ne tampeasca printr-un invatamant pe „puncte” ce produce doua categorii de cetateni: varfuri si mediocri. Aici adaug ca avem deja 40% analfabetism in randul tinerilor. Cam asa este noul imperialism. Nu ne mai distruge nimeni cu arme, ne distrug cu fortele noastre. E destul sa promovezi, in pozitii de decizie, idioti. Soi ai distrus sistem dupa sistem. A! Era sa uit. Mai suntem si piata lor de desfacere. A produselor de mana a doua si aici ma refer la cele sub licenta. Pentru ca noi nu mai avem voie sa producem nimic. Unde sunt patriotii acestei natii? Sincera sa fiu, nu stiu.

  3. Invatamantul pe „puncte”, culese aiurea prin pseudoactivitati este cea mai diabolica forma de la a indeparta pe dascali de la menirea sacra aceea de a-i invata pe copii „carte”, nu de a le introduce pe gat alte forme de ‘educatie” in timpul sau in afara orelor de clasa care le solicita acestora timpul si energia pe care altfel le-ar putea dedica parcurgerii materiei scolare.Goana dupa puncte a devenit tinta multor dascali deoarece in spatele punctelor se ascund diferite recompense materiale pe care cei care nu au aceste puncte obtinute de cele maia multe ori fraudulos sau in detrimentul orelor de la clasa, nu le pot obtine. Nu adevaratii dascali preocupati de efectuarea orelor, de parcurgerea materiei obtin aceste puncte ci aceia care le impun elevilor multe alte activitati care sunt departe de a stabili gradul lor de inteligenta sau de cunostinte ci doar capacitatea de a se adapta, de a intra in gratiile profesorului sau ale conducerii, pentru ca si scoala este monitorizata tot in functie de aceste puncte aduse de elevi sau de profesori specialisti in a obtine in timp record cat mai multe asemenea „puncte” sacre.

  4. Va multumesc. Comentariile Dvs completeaza, cu succes, lacunele articolului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s