Alta Romanie?


Aproape 80% dintre alegatorii romani au spus „NU” clasei politice din Romania, cu ocazia scrutinului pentru Parlamentul Uniunii Europene.  Satui de minciuna, constienti de lipsa alternativei si deci de inutilitatea votului lor, au hotarat sa nu legitimeze un esafodaj politic bazat pe fals, pe mimarea democratiei, pe o lupta inversunata pentru posturi, afaceri si putere.  Tot mai multi inteleg ca politicienii romani cultiva incompetenta, ca au ocupat mult prea multe posturi de conducere, mai mari sau mai mici, din ierarhia administrativa a statului cu indivizi proveniti din clientela  politica, lipsiti de o pregatire minima, cu rezultatele pe care le simtim zi de zi. Nu vreau sa-mi spun parerea despre cei care sunt gata sa devina europarlamentari pana nu vom avea rezultate bazate pe numaratoarea voturilor. Imi exprim, insa, dezacordul cu cei care pretind ca nevotantii sunt o alta Romanie. Nu! Si ei, si votantii,  sunt adevarata Romanie, numai ca aproape 80% au votat impotriva tuturor candidatilor. Daca tinem seama de toti alegatorii, daca tinem seama  si de ceea ce au vrut sa spuna nevotantii, tabloul se schimba. Dau un exemplu: Elena Basescu, fetita tatei, a primit sustinerea a 0,75%  dintre electori. Aceasta este puterea ei de reprezentare si deci legitimitatea. La fel si ceilalti.    

Publicitate

2 responses to “Alta Romanie?

  1. „numai ca aproape 80% au votat impotriva tuturor candidatilor” … au votat simbolic.. ceea ce e cam egal cu 0 pentru că ei şi-au îndeplinit visul.. acela de a ajunge în PE şi îi cam doare undeva de ceea ce credem sau ne dorim noi;

    „Elena Basescu, fetita tatei, a primit sustinerea a 0,75% dintre electori” – măcar de ar fi fost doar atât..însă a variat între 3,4% şi 3,6% ceea ce îi poate aduce mandatul.

    „Satui de minciuna, constienti de lipsa alternativei si deci de inutilitatea votului lor, au hotarat sa nu legitimeze un esafodaj politic bazat pe fals, pe mimarea democratiei, pe o lupta inversunata pentru posturi, afaceri si putere.” – minciună, mimarea democraţiei poate că da… dar inutilitatea votului? îmi pare rău..de s-ar prezenta toată lumea la vot..n-ar mai fi atât de inutil.
    Fiecare are o vină..şi cei care se duc şi votează cu oameni care ştiu că nu merită..doar datorită avantajelor.. cât şi cei care nu votează..pentru că „nu contează”

  2. De acord cu consecintele imediate ale absenteismului, asa cum le descrieti. Raman insa semnificatiile profunde la care am incercat sa ma refer. In aceiasi ordine de idei, m-ar interesa o parere in legatura cu votul obligatoriu. Am scris cateva randuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s