Vocea dnei Sulfina Barbu


Miercuri, 3 iunie, Antena 3.  Doamnele Renate Weber si Sulfina Barbu, sunt invitate la o discutie pe marginea hotararii de a se aproba noile coduri, Codul Penal si Codul Civil, prin asumarea raspunderii de catre Guvern. Doamna Renate Weber se opune acestei proceduri si subliniaza posibilele urmari grave, pentru cetatenii romani, ale folosirii acestei proceduri,  in cazul acestor legi de importanta capitala. De fapt, aceasta procedura inseamna a inlatura vocea si votul parlamentarilor si a le inlocui, in cazul de fata cu doua comisii care NU reprezinta poporul roman. In schimb, Dna Sulfina Barbu sustine, aproape cu vehementa, legitimitatea acestei proceduri si considera ca trecerea prin cele doua comisii este suficienta. Dna Sulfina Barbu este senator dar, in loc sa sustina rolul dezbaterii parlamentare, sustine , daca judecam fondul afirmatiilor sale, inutilitatea acesteia. Am ascultat-o cu atentie si, incercand sa trec peste impresia neplacuta pe care mi-o face stridenta vocii Domniei-Sale, nu-mi pot stapani impresia de fals a argumentelor pe care le foloseste. Deasemeni, nu inteleg de ce nimeni nu-i intreaba, pe cei care sustin aprobarea prin asumarea raspunderii, ce interese, si ale cui, duc spre fortarea acestei proceduri.

In alta ordine de idei, este bine sa se inteleaga ca aprobarea prin „asumarea raspunderii de catre Guvern” nu inseamna nimic concret. Nimeni, din Guvern, nu va raspunde vreodata pentru consecintele neplacute, ce pot aparea, pentru romani.

Anunțuri

2 responses to “Vocea dnei Sulfina Barbu

  1. Seara buna…
    tocmai… asumarea carei raspunderi? a cui responsabilitate? si pina la urma… Sulfina Barbu şi ceilalti asemeni ei, au voci? voce, poate… da, stridenta… dar nu voci care sa insemne ceva…
    Toate cele bune

  2. @flavius Sulfina Barbu si ceilalti asemanatori ei nu au voci, ca indivizi, in schimb alcatuiesc un cor de opinii depersonalizate, ei exprima opinia celui care le arunca firimituri de la masa puterii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s