POGEA „GANDESTE”, ROMANUL PLATESTE


Am incercat, in articolul intitulat: „Daca este crezuta, vorba dulce mult aduce, politicienilor”, postat in 26 mai,  sa lamuresc un fapt: programul „Prima casa”, lansat cu surle si trambite de primul-ministru, secondat de ministrul de finante, ca fiind destinat tinerilor aflati la prima achizitie de casa, are, in realitate, scopul de a salva si imbogati in continuare pe asa numitii dezvoltatori, intre care se gasesc destui speculanti imobiliari, destui indivizi care au pus mana,  prin diverse manevre, cu bani putini, pe terenuri valoroase pe care s-au construit, si se vor construi, locuinte in al caror pret de vanzare este inclus un profit de peste 50%. In timp ce scriu,  ascult, pe Antena 3, vorbele, recunosc dibace, ale dlui Ministru Gheorghe Pogea, vorbe din care rezulta, cu claritate ca asa numita „prima casa”  poate fi si a doua, si a treia, etc. iar tinerii pot fi si de 50 de ani, si de 60, etc.etc. Cei care vor obtine credite, in conditiile legii pe care o pregateste dl. Pogea, vor putea opta pentru  rambursare in termene de 20-30 de ani.  In acest timp vor disparea, cel putin din politica, si dl. Boc si dl. Pogea. Vor ramane cetatenii romani sa plateasca aceste „aranjamente”.  Din pacate nici dna Maria Coman, nici dl. Badin, ascultatorii dlui Pogea, nu i-au pus intrebarile potrivite si l-au lasat sa laude relansarea investitiilor imobiliare. Dar de ce nu s-a gandit dl. Pogea cum sa relanseze agricultura sau investitiile in industrie,  care pot fi utile tuturor cetatenilor? Vreau sa subliniez: pana la urma se vede limpede ca nu este vorba de a relansa constructia de locuinte, de a da de lucru somerilor, de a usura cumpararea unei case de catre familiile tinere. NU! Este vorba de a atrage spre contractarea de credite „atragatoare”, riscand banii publici, pe cat mai multi, de a forta vanzarea locuintelor noi care stau goale si nu se vand si de a baga, astfel, bani in buzunarele celor imbogatiti din speculatii imobiliare,  salvandu-i de efectele crizei.   S-ar putea ca multi cetateni sa se fi lasat convinsi de vorbele mestesugite ale dlui Pogea si sa creada in intentiile bune ale acestui proiect. Se vor lamuri, cu timpul.

2 responses to “POGEA „GANDESTE”, ROMANUL PLATESTE

  1. Romania este singura tara din sud estul Europei care isi permite pe timp de criza sa aibe un ministru de finante de profesie metalurgist-Gheorghe Pogea. Cu aceasta s-a spus totul

  2. Intr-adevar, cred ca nivelul de competenta al Guvernului, in ansamblul sau, este mult sub cel necesar, mai ales in aceste momente grele. Ei vor pleca iar cetatenii vor suporta ceea ce va ramane in urma lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s