Falsul senzational


Mai candidati, Domnule Presedinte? Intrebarea zboara din cateva directii spre Dl.Traian Basescu, care, arborand o mimica ingenua, zambeste si face cunoscut ca nu a luat vreo hotarare, ca are alte prioritati, ca se lupta cu criza, ca…etc.etc. Stimate ziariste si stimati ziaristi, nu mai insistati, nu mai alergati dupa un fals senzational.  Va asigur 100% ca dl. Traian Basescu va candida si va face ORICE ca sa castige. Plecarea  din aceasta functie poate fi un adevarat dezastru atat pentru Domnia-Sa, cat si pentru tesatura, in curs de finalizare, compusa din diversi baroni, sefi si sefuleti, care a acoperit tara ca o panza de paianjen. Toti vor face tot ce le sta in putere, incepand cu distribuirea de mici si bere, continuand cu o propaganda care ne va asurzi in septembrie si octombrie, plus alte actiuni de under-ground, pentru reusita dlui Traian Basescu.  Acesta este raspunsul, bine cunoscut de toti romanii, raspuns banal si, chiar, plictisitor. Nu va asteptati la un raspuns cu adevarat senzational, ca de exemplu: Stimati cetateni ai Romaniei, facand inventarul celor cinci ani de mandat prezidential, constat ca nu mi-am respectat promisiunile, ca am facut mari greseli in politica externa, ca poporul roman este faramitat si, ma tem, invrajbit, ca in loc sa distrug coruptia, aceasta infloreste,… asa ca nu voi mai candida. Si, deoarece cunoastem candidatii la functia de Presedinte al Romaniei, cred ca este mai important si avem datoria, catre noi insine, sa ne intrebam, pentru fiecare dintre ei, ce putea sa faca si ce a facut, cat de serios este, cat de cinstit poate fi si cat putem conta pe competenta dar si pe onoarea sa. La urma urmei trebuie sa alegem un presedinte si, folosindu-ne mintea si cat mai putin inima, poate ca vom putea spera in mai binele tarii noastre.       

2 responses to “Falsul senzational

  1. E adevarat ca unui copil adult nu-i mai poti influenta optiunile, dar, Presedintele, in calitate de tata, oare nu-i putea fiicei sale intens mediatizate , denumita, de curand, o Paris Hilton a Romaniei, ca e mai bine sa se abtina de la capitolul Politica?Exista oare vreo legatura intre intentia de a (nu) candida si gustul pentru politica al odraslei sale?

  2. Stimata Maria, din pacate, gustul pentru politica al „odraslei” se confunda, ca in marea majoritate a cazurilor asemanatoare, cu gustul pentru trai bun, pentru bani, pentru satisfacerea instinctelor, etc. Toti acestia nu pot face nimic, sau aproape nimic, util pentru societate, asa ca, ascunzandu-se in spatele unei demagogii de doi lei, se autoproclama „politicieni”. Este „profesiunea” care le poate satisface aspiratiile. A fi europarlamentar inseamna 7000 de euro pe luna pentru patru ani, plus multe alte avantaje.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s