Vorbe, vorbe, vorbe…


Ziua Europei. Coada la sarmale, dans, lansare de candidati pentru Parlamentul European, pentru Presedintia Romaniei, totul ambalat in vorbe. Multe, multe vorbe care curg si incearca sa ne anestezieze, sa ne asurzeasca, sa ne orbeasca, sa ne faca sa uitam grijile si necazurile, sa ne faca sa credem ca „traim bine”, sa ne faca sa credem ca minciuna este adevar, ca saracia este bogatie si ca incompetenta este cheia succesului. Nimeni nu a vorbit, insa, despre votul unanim prin care Bundestagul a transmis Uniunii Europene un mesaj care a rasunat ca o palma pe obrazul nostru si care, in esenta,  spune : „Romania este o tara in care Justitia nu functioneaza corect si in care coruptia este la ea acasa.  Nu-i mai dati bani”.   Nimeni nu a vorbit despre ingrijorarea cu care milioane de romani se zbat in lipsurile de azi gandind la cele de maine. Nimeni nu si-a cerut iertare pentru promisiunile mincinoase care au falsificat alegerile, pentru dilentantismul cu care a fost exercitata guvernarea, pentru politica externa care ne-a lipsit de prestigiu si ne-a dus pe un loc codas in Europa. Exista vreo solutie? Da! Numai una. Indepartarea de la putere a celor care nu o merita! De sus pana jos. 

Anunțuri

11 responses to “Vorbe, vorbe, vorbe…

 1. Trebuie sa gandim serios la votul pe care-l vom da in noiembrie. Mi se pare ca cel mai important este sa-l debarcam pe Basescu si sa gandim pe cine votam intre Crin si Geoana. Trebuie sa iesim la vot. Daca vom gandi ca votam impotriva tuturor prin neprezentare, vom face o greseala enorma.

 2. Am ajuns de rasul lumii sub Basescu si ai lui. Sa-l suim in barca si sa-i facem vant.

 3. Multumesc pentru comentarii. Nu dau sfaturi in privinta votului dar apreciez pozitiv ideea unei participari largi la vot.

 4. Interesanta tacerea despre imaginea romaniei in UE. Insa, trebuie sa zic, ca nu sunt de acord cu sfatul primului comentator, acela de a vota intre Crin si Geoana. Iar, este un fel de a vota intre 2 rele. Si cu asta nu sunt de acord.

 5. @ minitu Gandind la cele afirmate de Dvs. ma intreb daca nu cumva votul din noiembrie nu va insemna a alege intre trei, sau mai multe, rele, raul cel mai mic. Daca acesta va fi rezultatul, va fi, totusi, un progres. Multumesc pentru vizita.

 6. sint plecat de peste 10 ani. ma doare totusi ce vav si aud.

 7. D-le Suman, e o placere sa trec pe la dvs. In situatia in care se dovedeste ca la alegerile din noiembrie trebuie sa alegem una din cele 3 sau 4 rele, eu voi zice pas. Votul meu nu va merge nicaieri.

 8. Parca imi place Crin. S-ar putea sa-l votez.

 9. Si totusi, chiar daca nu ne place, trebuie sa incercam sa scapam de ceea ce este cel mai rau. Trebuie sa votam pragmatic si sa alegem raul cel mai mic, raul cu care putem trai mai bine. Niciodata nu vor exista candidati perfecti, candidati care sa nu aiba obligatii fata de cei care i-au „sustinut”. Lipsa de la vot va fi un vot pentru cel mai rau.

 10. Iar acesti indivizi, dintr-o pozitie priviligiata, cantonati in turnuri de fildes, isi permit sa emita aprecieri superficiale asupra situatiei din ce in ce mai grave, pe care-o privesc fara s-o vada de la etajul superior al oportunismului, neinteresandu-i cu adevarat realitatea celor multi, ci doar modul in care-si pot obtine prerogativele necesare pentru a dicta, in aceasta democratie ce consfinteste libertatea fiecaruia de a fi vasal.
  In tara pacalicilor unde alba-neagra sociala alaturi de bluful politic
  este o regula, acesti cartofori anacronici nu fac altceva decat sa omogenizeze valorile democratiei in supa mediocritatii, prin parghiile specifice unui sistem pe care cu totii il credeam apus !

  Cine are ochi… sa auda !

 11. @strongvaleriana De ce sa nu-si permita? Cine-i poate opri?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s