Romani fericiti


Domnii Emil Boc si Gheorghe Pogea i-au facut „fericiti”  pe romani. Dupa cum ne-au spus cei doi demnitari, salariile bugetarilor nu vor creste in acest an si, dupa cum a fost usor de inteles, statul „se lupta” cu mari greutati pentru a plati pensiile si salariile. Eu am dedus, din aceasta ultima informatie, data de primul-ministru, ca, nefiind de unde, s-ar putea sa se faca unele reduceri ale acestora, ba, mai mult, a inceput sa se intrezareasca si posibilitatea unor disponibilizari in randul bugetarilor. Se pare ca prima tinta sunt cei din invatamant. Totusi bugetarii pot fi fericiti. Lor li se promite ca-si vor primi salariile de baza(?) si inca nu sunt amenintati direct cu disponibilizari.  Grosul somerilor, unii spun ca vor ajunge curand la un milion, provine din sectorul privat, unde se fac si cele mai dureroase reduceri de salarii. Dar asta nu este tot. Inflatia va lovi cu o alta reducere a puterii de cumparare, in primul rand, pe cei cu venituri mici, pe cei  ale caror cheltuieli sunt indreptate majoritar spre alimente. Si nici asta nu este tot. Timpul trece repede si vom ajunge la restituirea celor 20 de miliarde de euro, care, de fapt, vor fi vreo 25-30 de miliarde cu dobanzi, etc. Reducerea puterii de cumparare va fi drastica. Va ajuta cu ceva acest imprumut pe cei necajiti, adica pe cei care traiesc din munca? Nu vreau sa raspund, raspunsul fiind evident, dar, sunt sigur, vor fi  indivizi, bogati si acum, care se vor bucura de „ceva” din acesti bani.

Se putea si altfel? Sunt sigur ca la aceasta intrebare domnii Presedinte Traian Basescu, Prim-Ministru Emil Boc si Ministru de Finante Gheorghe Pogea raspund: NU!  Eu cred ca se putea, dar nu cu un inginer metalurg in fruntea finantelor tarii. Poate ca la remanierea guvernului, care se apropie, se vor gasi alte solutii. Iar,  daca nu va fi o remaniere, s-ar putea sa  fie  o schimbare.      

2 responses to “Romani fericiti

  1. Diaconul Coresi

    Nu pot intelege cum s-a schimbat totul, cum am ajuns in situatia aceasta nenorocita. Ne este teama tuturor dar cred ca este bine sa ni se spuna adevarul si sa-l privim in fata.

  2. Foarte ingrijorator scenariu !

    Dar sa fim optimisti, vorba englezului ”Le jeux sont fe, rian ne va plus !”

    (pt. cei ce nu cunosc limba lui Goethe, in traducere ar suna : ”nu mor caii cand vor cainii”) 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s