Sa traiti bine! Unde si cand?


Dl Presedinte Traian Basescu, luptator vajnic pentru voturi, a scos de la naftalina „strigatul de lupta” al alegerilor prezidentiale din 2004  si l-am auzit, dupa ce ne-a asigurat ca vom iesi cu bine din criza, salutand mica „multime”, care-l inconjura la Turnu Severin, cred, cu „sa traiti bine!”. Mai ramane sa-l auzim vorbind desore  „tepele” care-i asteapta pe corupti, ceea ce, insa, cred ca nu va incerca  dupa ce  „codurile”, pe care le sustine, au bagatelizat aceasta infractiune. Iata, insa, ca in acest moment  -10:39-  dl. Presedinte incearca , participand la Congresul UDMR la Cluj, sa castige si ceva voturi ale populatiei maghiare,  cu o alta idee, autonomia locala, aceiasi, insa, pentru toate judetele, cu populatie predominant maghiara, sau nu. Ideea are doua tinte: maghiarii care se vor multumi, poate, cu autonomia tip „Basescu” si baronii locali care insista pentru  autonomie crescuta, nu cu gandul la binele „oamenilor de rand ” ci pentru a putea manevra, cum doresc, taxele si impozitele locale, pentru a-si numi clientela in fruntea serviciilor deconcentrate, etc.etc. In ceea ce priveste cresterea „competentei” in administratia locala, am foarte, foarte mari indoieli, asa cum am si in „cresterea participarii reale”, nu regizate, a comunitatilor la deciziile, de multe ori ascunse, a primarilor, consiliilor locale si judetene, primari si consilii pe care nu-i controleaza NIMENI in privinta modului in care administreaza, a modului in care cheltuie banii publici, a modului in care trec bunurile comunitatii din domeniul public in cel privat, in vederea instrainarii, de prea multe ori nejustificata.

Am fost ieri,  pentru cateva cumparaturi, intr-unul dintre hiper-marketurile care au monopolizat piata, care dicteaza preturile si pe care nu le supravegheaza, cu mijloacele economiei de piata, nici un organism al puterii. Am plecat uimit de viteza cu care cresc preturile, mai ales la marfurile alimentare ieftine, tot mai cautate acum de cei cu mijloace modeste, mai ales de catre pensionari. Fiti siguri ca indicele de inflatie, asa cum este facut public, nu reflecta nici pe departe galopul preturilor. De ce? Pentru ca inflatia nu este aceiasi pentru toti. Ea este enorma, cred ca trece de 20%,  pentru cei care cumpara majoritar produse alimentare si tinde spre zero pentru cei bogati, deci pentru cei care cheltuie pe  produse alimentare, de exemplu, 5% din venituri. Va asigur ca inca este bine, urmeaza peste 1-2 ani, restituirea imprumutului de 20 de miliarde. Este foarte probabil ca restituirea sa aduca fie o inflatie enorma, fie reducerea substantiala a pensiilor, salariilor, etc. concomitent cu cresterea taxelor si impozitelor. Toate acestea vor fi insotite de apeluri la „solidaritate” dar si de umbra eventualei ingrosari a represiunii.

Daca, si va multumesc, ati citit cele de mai sus, ati inteles de ce intreb: unde si cand vom trai bine?

NOTA:  Acum cateva minute  -11:20-   si-au incheiat discursurile in fata Congresului UDMR, dnii Emil Boc si Crin Antonescu. Remarc urmatoarele: 1. Pana cand va accepta dl Emil Boc sa-si intunece viitorul politic prin obedienta fata de dl. Traian Basescu?   2. Felicitari dle Crin Antonescu, ati confirmat ca om politic, m-ar bucura ca, dupa ce veti ajunge la putere, ceea ce este foarte posibil, sa confirmati si ca OM.   

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s