Furia Presedintelui


Furios, dupa intalnirea cu ONG-urile care cer o dezbatere reala a celor 4 coduri, -penal, civil, procedura penala si procedura civila,-  dl Presedinte Basescu a reluat mai vechea Domniei-Sale  obsesie: daca nu aprobam codurile pana la 15 mai, justitia romana va fi in continuare monitorizata de Uniunea Europeana. Cel mai bun raspuns este: Ei si? Sa comparam consecintele monitorizarii, de care justitia noastra are nevoie,  cu consecintele functionarii justitiei pe baza acestor coduri despre care tot mai multi specialisti, politicieni si organizatii ale societatii civile spun ca au multe, foarte multe, carente. Ne putem permite ca noile coduri sa aduca suferinte individuale si sociale numai pentru a respecta un termen fara noima, 15 mai? Chiar nu se poate intelege ca aceste coduri au fost scrise -nu elaborate-  fara a se stabili, in prealabil, caror comandamente sociale trebuie sa le raspunda? Nu trebuia sa se stabileasca, cat mai aproape de consens politic, ce racile ale actualei societati romanesti trebuie combatute si cu ce grad de prioritate si de asprime a sanctiunilor? Abia apoi trebuia sa se treaca la scrierea codurilor, totul la vedere,  sub controlul cetatenilor.  Deoarece deduc ca dl Presedinte este interesat, in primul rand, de inlaturarea monitorizarii, ma intreb: ce urmareste? Ce l-a infuriat oare, in afara faptului ca parte dintre participantii la intalnire nu s-au sculat cu destula rapiditate in picioare?  Poate rezultatele ultimului sondaj?

Anunțuri

4 responses to “Furia Presedintelui

  1. Codurile astea sunt o mare problema si va fi vai de noi daca se vor promulga in forma actuala. Ele nu au fost nici macar creatii ale unor mari juristi. Au „lucrat” la ele niste ilustri anonimi, printre care si „ilustrul” avocat-actual ministru al Justitiei – predoiu. Cum au prins ele viata? Traducandu-se articole din alte coduri ale lumii. Cam asta inseamna noile coduri pentru care echipele au primit sute de mii de euro numai pe copy-paste! Rusinos!

  2. @snake Aveti multa dreptate. Dl Predoiu, facut ministru de catre PNL, preluat prin „turism politic” de catre actuala coalitie, lipsit de constiinta profesionala, ca sa nu vorbim de responsabilitate civica, nu simte nici urma de jena girand aceste coduri.

  3. Mircea, Predoiu nu e jenat pt ca-si doreste cu toata ardoarea sa i se lege numele de aceste coduri! Nu conteaza ca ele sunt proaste, ca stimuleaza coruptia si infractiunile de orice tip, important este ca isi salveaza familia si prietenii! Si mai periculos este insa faptul ca Predoiu, ca sa-si atinga scopul abject, a mintit guvernul si Presedintele tarii ca aceste coduri trebuiesc adoptate de urgenta pentru ca…asa a cerut Uniunea Europeana, fapt ce ar conduce la ridicarea monitorizarii pe justitie! Aceasta afirmatie predoliana s-a dovedit a fi o mare minciuna iar monitorizarea pe justitie va continua atata vreme cat la CEDO ploua cu dosare romanesti! Monitorizarea pe justitie nu se face pt ca avem coduri din 1900 ci pentru actul justitiei facut f.prost, pentru sentintele date cu incalcarea legilor, procedurilor etc. Dar, „erorile judiciare” (in traducere:coruptia magistratului) raman in continunare nesanctionate, magistratul nu raspunde pt faptele sale, fie ca se „joaca” cu dreptul unui cetatean roman sau cu libertatea acestuia!!!! Prevederi legale in acest sens exista (chiar in Constitutie) dar Statul a ramas continuu in pasivitate si nu doreste sa schimbe nimic pt ca, nu-i asa? de la stat pleaca destule comenzi catre justitie!!!!

  4. Avem atata nevoie de o justitie care sa fie „justitie”. De ce nu inteleg si cei care incearca sa o deturneze de la rostul ei? Daca, sa-i fereasca Dumnezeu, o vor cunoaste mai de aproape?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s