Cele 800,000 de plicuri


Traian Basescu simte, cu flerul politic pe care nu i-l putem nega, ca este din ce in ce mai posibil ca dupa alegerile din noembrie sa nu mai fie presedintele Romaniei. Simte ca tot mai multi romani doresc un presedinte serios, un presedinte care sa le spuna adevarul, sa respecte legile, sa le apere drepturile si sa-i respecte. Simte  ca alegatorii au inceput sa inteleaga ca nu a facut, practic, nimic util pentru ei si ca de ani de zile ascultam promisiuni fara acoperire,  asistam la declinul institutiilor statului si la gafe impardonabile in politica externa si interna.  Simte ca neintelegerile si conflictele pe care le genereaza, cu „talent”, in politica romaneasca,  nu mai pot masca declinul din economie, invatamant, sanatate, etc. etc. la care a contribuit si contribuie din plin prin grandomania si, pot spune, nesabuinta cu care joaca rolul de presedinte jucator, in afara Constitutiei. O ultima gaselnita, a Domniei-Sale, o solutie a disperarii  in fata acestei situatii, sunt cele 800,000 de plicuri depozitate la Ambasada de la Chisinau si in care, dupa aprecierea Domniei Sale sunt peste 1,000,000 de cereri pentru obtinerea cetateniei romane. Crezand ca va obtine cateva sute de mii de voturi in plus, de la expeditorii plicurilor, dl Presedinte Traian Basescu le-a promis simplificarea procedurilor si obtinerea, in termen scurt, a cetateniei dorite. Intr-adevar, cu maximum de obedienta, Guvernul Boc s-a conformat si a modificat, prin Ordonanta de Urgenta, Legea 21/1991 privind cetatenia romana. Printre altele, potrivit acestei modificari, este suficienta o declaratie, se renunta la interviu si nu mai trebuie, nici macar, sa stii romaneste. Toate aceste hotarari,  de maxima importanta, par a fi luate fara o analiza minima. Iata cateva dintre consecintele posibile:

1. Circa 1,000,000 de cetateni ai Moldovei vor deveni cetateni ai UE, cu drept de calatorie in tarile acesteia. Poate Europa sa-i primeasca? Poate Europa, in momentul crizei pe care o suporta cu greu, sa le asigure locuri de munca, adapost, hrana, etc? Cred ca nu, iar primele reactii de dezaprobare au aparut. Este posibil, printre altele, ca tarile Europei sa ia masuri drastice de limitare a accesului tuturor ROMANILOR pe teritoriul lor, ceea ce actualele reguli comunitare le permit. Iar romani suntem si noi.

2. Dar Romania nu este si ea in aceiasi situatie? Vom putea suporta acest surplus de populatie? Vor fi de acord romanii sa ajunga la un numar record de someri carora statul sa nu le mai poata acorda sprijin, datorita aparitiei pe piata muncii a mainii de lucru foarte ieftine din Moldova? Nu se vor inmulti Gorbunovii, al caror acces in Romania va fi mult usurat? 

3. Este bine sa se modifice substantial balanta etnica a Moldovei? Este bine, pentru a asigura voturi dlui Traian Basescu, ca in Moldova sa devina dominanta populatia rusofona?

4. Este bine ca rezultatele votului pentru presedintele Romaniei sa fie puternic influentate de proaspetii cetateni romani care nu au trait aici si nu cunosc realitatile  noastre?

5. Ce masuri vor lua oare autoritatile moldovenesti? Nu cumva le va conveni ideea dlui Basescu?

Probabil ca cei care-l sustin pe presedintele Traian Basescu, adica cei ale caror interese ar avea de suferit prin plecarea acestuia din fruntea tarii, vor incepe sa clameze  in cor, datoria noastra „sfanta”  fata de fratii moldoveni, fara sa gandeasca la raul pe care-l poate provoca dezradacinarea populatiei romanesti din Moldova, fara sa gandeasca si la consecintele asupra noastra. Ganditi bine, domnilor, la raspunderea enorma pe care o preluati pentru niste voturi care pot fi, pana la urma, iluzorii. Sunt alte mijloace, mai eficiente, pentru a ne ajuta fratii. 

Anunțuri

3 responses to “Cele 800,000 de plicuri

  1. Argumentele sunt convingatoare. Le vor receptiona si cei care nu mai vad decat buzunarele lor?

  2. Basarabia se va uni intr-o zicu Romania dar nu prin artificii periculoase si nu pentru gloria unui individ fara valoare

  3. Felicitari pentru modul in care ati pus problema.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s